Flere efterlader arv til børnene
Når testamentet skal skrives vælger flere ældre at sende penge videre til næste generation. Foto: Colourbox
Slut med at bruge rub og stub inden du dør. Flere ældre gemmer arv til familien, viser undersøgelse.

"Hvis der er noget tilbage, så er det fordi, vi har regnet forkert."

Sådan har konklusionen været i en række undersøgelser om arv. Men nu viser en ny undersøgelse fra Ældre Sagens Fremtidsstudie, at 51 procent af personer på 50 år eller mere vil efterlade arv til deres børn.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Dermed ryger myten om "rødvingenerationen", der vil holde på sine egne penge, siger seniorforsker i Ældre Sagen Claus Blendstrup.

"De plus-50-årige er begyndt at sige det, de også gør - måske fordi de i højere grad tror på, at de faktisk får råd til at efterlade sig noget," fortæller han til Kristeligt Dagblad.

I Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har de også indtryk af større lyst til at sende penge videre til næste generation.

"Krigsgenerationen, der blev pensioneret i 1970'erne og 1980'erne, tænkte måske ikke så meget over arv, fordi de var vant til at leve mere spartansk. De efterfølgende generationer har med den almindelige velfærdsstigning haft mere fokus på pensionsopsparinger og på at have mulighed for både at leve livet og efterlade sig noget," fortæller Lars Andersen til avisen.

Undersøgelsen viser, at jo ældre danskerne bliver, jo mere regner de med at sender videre. Det kommer især midtjyske børn til gode, hvor der udsigt til den største arv.

Kilde: Kristeligt Dagblad