Fjollet Søren Pind fanget på kamera: Se det grinagtige klip

Bang-bang! Justistminister Søren Pind (V) troede lige, at kameraet var slukket, så han underholdt med anekdoter om Våben-Palle - en tilsynladende hlmningsløs, skydeglad mand ved politiet. Se de skøre klip nede i artiklen. (Foto: Foto: Screendump)

Justitsministeren troede, kameraet var slukket, så han slog sig løs til mødet.

Noget tyder på, at politikerne har det betydeligt sjovere til udvalgsmøderne, når kameraerne er slukkede, så hverken journalister eller andre nysgerrige danskere kan kigge med.

I hvert fald slog justitsminister Søren Pind (V) sig løs på dagens møde i Europaudvalget i den tro, at mødet var lukket for offentligheden.

På mødet skulle ministeren sammen med blandt andre Holger K. Nielsen (SF), Mette Gjerskov (S) og Søren Søndergaard (EL) diskutere en stramning af våbenlovgivningen i EU-landene. 

Det inspirerede tilsyneladende justistministeren til at åbne op af sin helt private godtepose med anekdoter, da han fik ordet.

"Det er rigtigt, at i Danmark, der er det helt klare udgangspunkt, at hvis et våben skal godkendes som deaktiveret, så saver vi hele våbnet igennem på langs. Det virker!" lagde Pind ud med at konstatere til stor morskab for de andre politikere.

Våben-Palle og pistolfingre

Derefter gik det helt galt, da han fortsatte:

"Jeg har for eksempel hørt, at der er en, der sidder ude hos politiet, han hedder Våben-Palle, han har alle tænkelige våben, som han går og skyder af sådan," fortalte Søren Pind, mens han ivrigt lavede pistoler med fingrene.

Helt flad af grin blev salen, da justitsministeren tilbød Holger K. Nielsen en studietur ud til førnævnte Våben-Palle.

"Vil du med derud, Holger? Skal vi en tur til Våben-Palle sammen? Jeg tror, det bliver sjovt."

Se Søren Pind på slap line i klippet herunder (spol til 2.00.40).

Kan du ikke se klippet? Så klik her og se samme klip på Altinget.dk.

"Beklager, men det er ikke et lukket møde"

Da Mette Gjerskov til sidst takkede ministeren for de fine anekdoter, bemærkede Søren Pind, at den slags gør man kun til lukkede udvalgsmøder. 

"Jeg beklager, men det er ikke et lukket møde, du sidder til," bemærkede Gjerskov, og fortsatte:

"Når den røde lampe lyser, så er der tv på. Det skulle man måske lige minde ministeren om."

"Vi sender alle sammen en hilsen til Våben-Palle eller hvad han hedder," sluttede hun til stor morskab for mødedeltagerne.

 

Klippet, som er et levende bevis på, at møder om EU ikke nødvendigvis er tørre og kedelige, er siden blevet delt flittigt af medier og på sociale medier, og på Twitter er hashtagget #Våbenpalle blevet født.

Hvad Våben-Palle selv siger til sin pludselige berømmelse, melder historien ikke noget om.

I mellemtiden kan vi andre så spekulere over, hvad der ellers foregår på de lukkede udvalgsmøder, når kameraerne er slukkede.