Han har fået stjålet havemaskiner for 100.000 kroner. Han har filmet tyvene i akten. Han har anmeldt det til politiet. Han har endog via Facebook fundet frem til tyvenes opholdssted.
– Men der sker ingenting. Sådan lyder det fra en frustreret borger i Korsør, Karl-Ove Pedersen. Det skriver Sjællandske Nyheder.
Han føler slet ikke, at politiet tager hans sag alvorligt:
- Jeg er vred over det. Jeg er vred over, at jeg lige så godt kunne have ringet til Aldi, for der sker lige så meget, siger han om politiets indsats.
Sjællandske Nyheder har kendskab til flere tilfælde, hvor borgerne har den samme opfattelse, nemlig at deres anmeldelse om indbrud ikke tages alvorligt af politiet.
Vicepolitiinspektør Casper Andersen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, forklarer til Sjællandske Nyheder, at man i tilfældet med de stjålne havemaskiner har foretaget efterforskningsmæssige skridt i sagen. Ingen er dog anholdt endnu.
Politiet understreger samtidig, at borgere med fordel kan hjælpe politiet i opklaringsarbejdet ved indbrud ved eksempelvis at mærke værdigenstande, sætte videoovervågning op og holde øje for naboerne. Noget som Karl-Ove Pedersen i Korsør da også har gjort.
Tal fra Sydsjælland og Lolland-Falsters Politi viser i øvrigt, at der er stor forskel på sigtelsesprocenten for indbrud – altså hvor mange anmeldelser, der fører til en sigtelse.
I Slagelse Kommune, som Korsør hører under, førte 402 anmeldte indbrud i 2022 til blot 24 sigtelser, hvilket er en sigtelsesprocent på 6. I Guldborgsund Kommune var sigtelsesprocenten indbrud 17,6 procent , mens den i Næstved Kommune var 13,7 procent, Lolland Kommune topper. Her er sigtelsesprocenten helt oppe på 27 procent, skriver Sjællandske Nyheder.