Erhvervsorganisationer kalder det 'uklogt' og 'ærgerligt', at Venstre og Dansk Folkeparti ønsker at genforhandle energiforliget fra 2012. Det skaber usikkerhed om investeringerne i grøn omstilling, mener Dansk Industri og Dansk Energi, skriver Information i dag
Selv om det er for at lette dele af erhvervslivet for afgifter, at Venstre og Dansk Folkeparti ønsker at genåbne energiforliget fra 2012, vækker ønsket ikke begejstring hos de organisationer, der repræsenterer erhvervslivet.
Både Dansk Industri og Dansk Energi, som er en erhvervs- og interesseorganisation for elselskaber i Danmark, er bekymrede for den usikkerhed en genåbning af forliget kan give.
- For os er det afgørende, at når man har lavet en aftale, der er indgået af et meget bredt flertal i Folketinget, skal man holde fast i den. Omstillingen af hele energisystemet indebærer meget langsigtede investeringer, og derfor er det ikke hensigtsmæssigt, at man ændrer fra dag til dag, siger direktør i Dansk Industri, Tine Roed, og peger på, at genåbningen giver anledning til stor bekymring hos virksomhederne.
- Vi har mange tusind arbejdspladser inden for energibranchen, så derfor er det ærgerligt, at man rejser så megen usikkerhed, siger hun til Information.
Det er den manglende tryghed, som en genåbning af forliget vil føre til, der er værst, mener Lars Aagaard, direktør i Dansk Energi.
- At genåbne energiforliget betyder, at alt er usikkert. Det, mener jeg, er uklogt. En række initiativer fra energiforliget er ting, som industrien forbereder sig på. Nogle steder har man ageret i tillid til, at det, politikerne vedtager, ikke bare er for sjov. De brede, politiske aftaler bør give tryghed, siger Lars Aagaard, Dansk Energi.
Det var Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, som for nylig lancerede partiets ønske om en genforhandling af energiforliget, der blev indgået for snart to år siden, og som samtlige Folketingets partier med undtagelse af Liberal Alliance er en del af.
Ifølge Lars Løkke Rasmussen er det især den såkaldte PSO-afgift, som betyder færre arbejdspladser i Danmark.
Ifølge Dansk Industri og Dansk Energi kan det være fornuftigt at se på omfanget af PSO-afgiften.
- Vi er med på, at man godt kan kigge på, om det er muligt at hjælpe de virksomheder, der er ramt af en højere PSO-afgift. Men det er en målrettet øvelse for nogle meget få virksomheder, og det er et hjørne - et meget vigtigt hjørne, men dog stadig et hjørne - som ikke kan begrunde en generel genåbning af forliget, siger Lars Aagaard.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.