Dortmunds køb af Delaney-makker er gået i hårdknude

Sport
Axel Witsel blev sammen med resten af det belgiske landshold fejret efter VM, hvor Belgien endte med bronze. Her ses Witsel under festlighederne i Brussel. (Foto: Foto: Yves Herman/AFP)

Axel Witsel kan ikke forlade kinesisk fodbold og skifte til Dortmund, da transfervinduet er lukket i Kina.

Borussia Dortmund må måske opgive at hente den belgiske midtbanespiller Axel Witsel i den kinesiske klub Tianjin Quanjian.

Selv om 29-årige Witsel har en frikøbsklausul i sin kontrakt, så gælder den kun, når det kinesiske transfervindue er åbent. Det lukkede i midten af juli.

Tianjin-træner Paulo Sousa forventer derfor, at Axel Witsel fortsætter i den kinesiske klub.

- Jeg har ikke modtaget nogen informationer om Witsels transfer, hverken fra klubben eller spilleren, siger Paulo Sousa til den kinesiske tv-station CGTN.

- Jeg går ud fra, at han har en frikøbsklausul i sin kontrakt, men den kan kun bruges i transfervinduet.

- Jeg er overbevist om, at Witsel vender tilbage til os, siger træneren.

Belgiske medier skrev i sidste uge, at den defensive midtbanespiller skulle til lægetjek mandag i Borussia Dortmund. Ifølge medierne var prisen 20 millioner euro (150 millioner kroner). Lægetjekket blev dog ikke til noget.

Axel Witsel var en del af Belgiens VM-hold, der nåede semifinalerne ved sommerens slutrunde i Rusland.

Borussia Dortmund hentede før VM den danske midtbanespiller Thomas Delaney i Werder Bremen. Delaney skal repræsentere den tyske storklub på en kontrakt frem til sommeren 2022.

Dortmund har ikke officielt bekræftet, at klubben er i kontakt med Axel Witsel.

/ritzau/dpa