Dødsulykke på Daloon: Ansatte får krisehjælp

En 57-årig mand døde af sine kvæstelser, som han fik ved arbejdsulykke på Daloons fabrik i Nyborg. (Foto: Foto: Google Street View)

Arbejdstilsynet undersøger, om der er tale om en grov overtrædelse fra Daloons side i forbindelse med en 57-årig ansats død.

En arbejdsulykke kostede i begyndelsen af august en 57-årig mand livet. Manden blev forbrændt på store dele af kroppen, da han var ved at rengøre nogle vogne på Daloons fabrik i Nyborg. Tre dage senere døde han.

Af en aktindsigt, Fyens.dk har fået fra Arbejdstilsynet, fremgår det, at styrelsen har givet Daloon to påbud, som skal efterleves.

Sygeplejersken Gerda rystet over patienters opførsel: Uartigt!

Styrelsen har pålagt Daloon at sikre vaskeanlægget, der var involveret i ulykken, så det ikke kan anvendes, når det skal repareres eller vedligeholdes.

Derudover er Daloon blevet pålagt at sørge for, at deres ansatte får den nødvendige oplæring og instruktion i anvendelse af maskinen, så de overholder maskinens sikkerhedsanvisninger, skriver Fyens Stiftstidende.

I et svar til Arbejdstilsynet skriver Daloon ifølge avisen, at fabrikken overfor de ansatte vil pointere, hvor vigtigt det er, at reparation af anlægget overlades til det tekniske personale.

Det var nemlig en fejl i vaskeanlægget, der kostede manden livet. Ifølge Arbejdstilsynet ventede den 57-årige ikke på tilkaldte teknikere, da vaskeanlægget ikke virkede. Han forsøgte selv at udbedre fejlen og blev sprøjtet til med en blanding af meget varmt vand og fosforsyre.

Ifølge Fyens Stiftidende har Daloon lavet en ekstraordinær gennemgang af brugen af vaskeanlægget med operatørerne. Det er også indskærpet, at det kun er det tekniske personale, som må udføre reparationer.

Men Daloon og Arbejdstilsynet er ikke enige om, at det "var almindeligt kendt og accepteret, at skadelidte udførte småreparationer på maskinerne i virksomheden".

Daloon afviser påstanden, og jurister hos Arbejdstilsynet undersøger nu, om der er tale om en grov overtrædelse fra Daloons side.

Efter den tragiske ulykke har Daloons ansatte fået krisehjælp af et team fra Svendborg psykiatriske afdeling.