Djøf vil måle medlemmernes bryster

Hos fagforeningen Djøf kan medlemmerne få målt deres bryster. (Foto: Polfoto)

Fagforeningens ungdomsafdeling kritiseres for et planlagt arrangement, hvor kvindelige medlemmer kan få målt deres bryster og få rabat på undertøj.

Normalt bruger fagforeninger kræfter på at sikre bedre løn og arbejdsvilkår. Men hos Djøf Studerende Hovedstaden er målet snarere at sikre medlemmerne rabat på undertøj.

I hvert fald afholder ungdomsafdelingen 11. marts en "rigtig pige-aften" i Femilets butik på Vesterbrogade. Her kan fagforeningens kvindelige medlemmer kan få målt deres bryster og købe undertøj til nedsat pris. Det skriver metroXpress.

I invitationen skriver Djøf:

"Femilets personale sørger for, at I får målt jeres BH-størrelse og guider jer til, hvilken model der vil passe jer bedst. Oven i hatten får I muligheden for at købe nyt lækkert undertøj med hele 20 procent rabat på alt Femilet!"

Vrede medlemmer

Arrangementet har fået sindet i kog hos flere af fagforeningens medlemmer. På Facebook kritiseres Djøf for at være både kønsstereotyp og nedladende, skriver metroXpress.

"Jeg vil hellere have 20 procent mere i løn end 20 procent rabat på min BH," skriver Karin Rosen Christensen på Facebook.

Djøf ungdomsafdeling selv forklarer, at det aldrig har været hensigten at støde nogen med arrangementet.

"Det har aldrig været vores mening at tale ned til nogen, ej heller havde vi forestillet os, at 30 piger/ kvinder/djøfere to timer i en butik kunne skabe sådan en ballade. Så må I gerne kalde os tonedøve og angribe formuleringerne. Vi er frivillige aktive studerende, som har valgt at gøre en indsats for vores fagforening," skriver Djøf Studerende Hovedstaden ifølge metroXpress.