Der er flere penge i at være tidligere præsident end fungerende præsident. Mens den nu tidligere britiske premierminister Tony Blair årligt kunne hive omkring halvanden million kroner hjem i løn, kan han regne med, at hans erindringer kan give ham op imod 50 millioner kroner, når de udkommer i 2009.
Det skriver det amerikanske nyhedsmagasin Forbes, der har gennemgået en række statslederes lønninger.
Siden Blair gik af, er lønnen for hans efterfølger, Gordon Brown, således hævet til omkring to millioner kroner. Og to millioner kroner er tilsyneladende et lønniveau, som mange statsledere ligger på.
I oktober vedtog det franske parlament således, at præsidentens løn skulle omtrent fordobles til cirka to millioner kroner. Det skete blot fem måneder efter, at den nuværende præsident Sarkozy var tiltrådt på posten.
Også verdens mest magtfulde mand, den amerikanske præsident George Bush, ligger på godt to millioner kroner.
Også han kan dog formentlig se frem til at gå betragtelig op i løn, når han om kort tid bliver afløst. For tidligere præsident BIll Clinton har det i hvert fald vist sig at være en hel del mere indbringende at rejse verdens tynd og holde et foredrag i ny og næ end at lede verdens supermagt nummer et.
I Tyskland ligger kansler Angela Merkel med mellem 1,5 og to millioner lidt under sine statsleder-kolleger.
Til gengæld er der helt andre forhold for nogle statsledere i Asien. I Singapore tjener statsleder Lee Hsien Loong således omkring 11 millioner kroner om året.
Anderledes beskeden er Bolivias præsident Evo Morales, der i 2006 halverede sin egen løn, så han nu får godt 100.000 kroner om året.
I Rusland tjener den magtfulde Vladimir Putin også beskedne cirka en halv million kroner. Der er dog forlydender om, at der er en del mere eller mindre officielt fryns forbundet med at være præsident i Rusland. Ifølge den russiske analytiker Stanislav Belkovskij har Putin således lagt ikke færre end 200 milliarder kroner til side, mens han har været præsident.