Traditionen tro sælger bagerne over hele landet i dag friskbagte hveder.
Men hvorfor?
Skikken med varme hveder stammer fra dengang, da store bededag var en arbejdsfri bede- og bodsdag. Når kirkernes klokker ringede, skulle alle holde fri.
Bliv ven med os på Avisen.dk på Facebook - klik her og vær med nu
Derfor bagte bagerne hvedetvebakker dagen før, så folk kunne købe dem inden store bededag og selv varme dem.
Store Bededag blev vedtaget ved lov i 1686 af kong Christian V.
Knap 100 år senere blev en lang række andre helligdage - bl.a. helligtrekongersdag, 3. juledag, kyndelmissedag, Sankt Hans dag samt Mortens og Mikkelsdag - afskaffet, men Store Bededag overlevede.
Dagen bruges nu som store konfirmationsdag.
Spiser du også varme hveder i dag? Skriv din kommentar i debatten længere nede:
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.