Ambitionerne er tårnhøje og forventninger til, at det skal lykkes, ligeså. Også selvom der stadig er et kæmpe økonomisk benspænd for DBU, inden prestigeprojektet ’Hele Danmarks Klubhus’ kan få gang på græs.
Det skriver Ekstra Bladet, der lørdag var til DBU’s årsmøde, hvor planerne om historiens største projekt blev præsenteret. ’Hele Danmarks Klubhus’ skal hjælpe både bredden og eliten af dansk fodbold og vil blandt andet omfatte byggeriet af et nationalt campus, der skal være samlingssted for alle landshold under DBU, samt løfte kvaliteten i børnefodbolden og gøre vilkårene bedre for de 120.000 frivillige.
Samlet vil projektet løbe op i 1,7 milliarder kroner. Og selv om DBU allerede har fået tilsagn om støtte fra blandt andre LEGO Fonden, Lars Larsen Group og ikke mindst AP Ejendomme, mangler fodboldorganisationen altså stadigvæk 280 millioner kroner, som DBU har givet sig selv et halvt år til at rejse.
- Vi er i dialog med en række partnere, men ingen af dem har endnu indgået betingede aftaler med os. Vi har dog en stor forventning og tiltro på, at vi finder de sidste penge inden tredje kvartal af 2025, siger Kenneth Reeh, der er udpeget som direktør for ’Hele Danmarks Klubhus’, til Ekstra Bladet.
På DBU’s hjemmeside beskriver organisationen selv projektet som et fem-årigt program, der ” skal forløse fodboldens kraft og skabe øget trivsel og sundhed blandt børn og unge og bidrage til, at Danmark bliver verdens bedste sted at være barn. Dertil skal der udvikles moderne og legende rammer på tværs af landet samt til arbejdet med talentudvikling og landshold.”
DBU har igennem længere tid arbejdet med projektet, som blev præsenteret for DBU’s repræsentantskab lørdag, hvor det blev beskrevet som ‘det største og mest ambitiøse i dansk fodbolds historie’, i DBU-formand Jesper Møllers årsberetning.
Det forventes, at DBU’s bestyrelse træffer sin endelige afgørelse om, hvorvidt planerne kan føres ud i virkeligheden, inden årets udgang.