Dansk kvinde kvæstet af stenkast: Nu er to unge tyskere dømt

Krimi

Retten i Flensborg har straffet to 19-årige for stenkast mod mange bilister, heriblandt en 58-årig dansker.

To unge mænd er af Retten i Flensborg blevet idømt ungdomsfængsel i seks år for en række stenkast mod tilfældige bilister, oplyser DR tirsdag.

Blandt ofrene var en dansk kvinde, der i maj sidste år blev hårdt kvæstet af en tung granitsten.

I alt blev otte personbiler, to lastbiler og en bus beskadiget ved stenkastene, som strakte sig fra februar til maj sidste år, skriver det tyske medie NDR.

Tre af tilfældene er blevet rubriceret som drabsforsøg.

Sagen har været behandlet af en ungdomsdomstol og bag lukkede døre af hensyn til de tiltaltes alder og udvikling. De er begge 19 år, og de har ifølge DR undskyldt overfor ofrene.

Anholdelsen af de to skete i juni. Straks tilstod de i alt 19 tilfælde af stenkast, rapporterede Flensborg Avis sidste sommer.

De farlige handlinger skete mod bilister på den tyske motorvej A7. 8. maj gik det ud over den 58-årige danske kvinde, da hun kørte under en bro ved Ellund umiddelbart syd for Padborg.

En 46 kilo tung granitsten blev væltet ud fra en bro, røg gennem forruden på kvindens bil, ramte hende på overkroppen og fortsatte ud gennem bagruden.

Det var kun med nød og næppe, at hun slap med livet i behold, har politiet tidligere ifølge Flensborg Avis sagt. Kvinden bor i Flensborg og arbejder i Danmark. Hun er i øvrigt blevet tilkendt en erstatning på 70.000 euro for svie og smerte, oplyser DR.

I løbet af perioden blev de sten, som de unge kastede ned over motorvejen, stadig tungere, og dermed blev også faren øget.

Sagen har ingen forbindelse til den blodige handling, som skete 21. august 2016 på den fynske motorvej.

En tysk familie var i bil på vej hjem fra en ferie i Sverige, men en 30 kilo tung betonflise, som blev kastet fra en bro, dræbte en kvinde i familien. Denne sag har Fyns Politi endnu ikke opklaret.

/ritzau/