Danmark udtager badmintonlandshold med håb om medaljer

Sport
Jan Ø. Jørgensen er en del af det danske badmintonlandshold, der skal kæmpe for en medalje ved VM for hold i Kina fra 15. til 22. maj. (Foto: Foto: Joshua Paul/AP)

Torsdag blev der sat navn på det herre- og damelandshold, der skal kæmpe for danske medaljer ved VM for hold.

Holdene til både Thomas Cup og Uber Cup, badmintonsportens VM for hold for henholdsvis herrer og damer, er torsdag blevet udtaget.

På herresiden er målet at tage en medalje.

Her er det navne som Jan Ø. Jørgensen og Viktor Axelsen, der kommer i aktion, mens topnavnene for damerne er Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl.

Ifølge landstræner Lars Uhre ligger de bedste chancer hos mændene, der møder Sydafrika, New Zealand og Taiwan i deres gruppe.

- På herreholdet er det vores helt klare mål at vinde medaljer, som det har gjort så mange gange før, siger han.

Omvendt får dameholdet en svær turnering, da storfavoritten Kina er endt i samme pulje.

- Målsætningen for dameholdet er at komme videre til kvartfinalen, og det bliver svært, da Kina er favorit til at vinde titlen, mens de tre øvrige hold i gruppen er meget jævnbyrdige, siger Uhre.

Ud over Kina ramler damerne sammen med Malaysia og Spanien.

Danmark har aldrig vundet de to turneringer, der begge løber af stablen i Kunshan i Kina fra 15. til 22. maj.

Herreholdet består af Jan Ø Jørgensen, Viktor Axelsen, Hans-Kristian Vittinghus, Emil Holst, Mathias Boe, Mads Pieler Kolding, Mads Conrad-Petersen, Kim Astrup Sørensen, Anders Skaarup Rasmussen og Mathias Christiansen.

På dameholdet skal Line Kjærsfeldt, Anna-Thea Madsen, Natalia Koch Rohde, Mette Poulsen, Mia Blichfeldt, Christinna Pedersen, Kamilla Rytter Juhl, Sara Thygesen og Maiken Fruergaard kæmpe for en kvartfinaleplads.

/ritzau/