Citater fra sportens verden i 2015

Sjove citater, interessante citater og citater fra væsentlige begivenheder i sportens verden i 2015.
Da Jürgen Klopp blev præsenteret som ny Liverpool-manager, sagde han: - Jeg er en helt normal fyr fra Schwarzwald, og min mor sidder sikkert og ser det her pressemøde og forstår ikke noget som helst. Men hun er meget stolt. Man kan måske sige, at jeg er "The Normal One".
Da Jürgen Klopp blev præsenteret som ny Liverpool-manager, sagde han: - Jeg er en helt normal fyr fra Schwarzwald, og min mor sidder sikkert og ser det her pressemøde og forstår ikke noget som helst. Men hun er meget stolt. Man kan måske sige, at jeg er "The Normal One". Foto: Jon Super/

* Fodbold:

Cristiano Ronaldo blev i januar kåret som verdens bedste spiller i 2014 og fik dermed overrakt Ballon d'Or-prisen for andet år i træk og for tredje gang i alt:

- Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle få denne ære tre gange. Måske indhenter jeg endda Messi (som har vundet fire gange, red.). Mit mål er at blive en af alle tiders bedste fodboldspillere, og det kræver hårdt arbejde.

---- ---- ---- ----

Forud for præsidentvalget på Fifas kongres i Zürich i maj sammenlignede den skandaleramte FIFA-præsident Sepp Blatter sig selv med en bjergged:

- Jeg er en bjergged, der bare bliver ved og ved med at gå. Jeg kan ikke stoppes, jeg bliver bare ved med at gå.

Sepp Blatter blev i december idømt otte års udelukkelse fra fodbold af Fifa.

---- ---- ---- ----

Jens Sejer Andersen, der er international direktør i Play the Game, sagde i forbindelse med korruptionsskandalen i Fifa, at det var dødsstødet til præsident Sepp Blatter:

- Det her ser på kort- eller lidt længere sigt ud til at blive Blatters endeligt. Det er ikke holdbart for Fifa på nogen måde, hvis han fortsætter.

---- ---- ---- ----

Den tyske træner Jürgen Klopp blev i oktober præsenteret som ny træner i Liverpool. Ved det efterfølgende pressemøde fik han brandet sig selv som "The Normal One" i kontrast til portugiseren José Mourinho, der kalder sig selv "The Special One":

- Jeg vil helst ikke beskrive mig selv. Jeg er en helt normal fyr fra Schwarzwald, og min mor sidder sikkert og ser det her pressemøde og forstår ikke noget som helst. Men hun er meget stolt. Man kan måske sige, at jeg er "The Normal One".

---- ---- ---- ----

Morten Olsen stoppede i november som landstræner efter 15 år i spidsen for det danske landshold. Det hele endte med en kikset EM-kvalifikation, hvor Danmark i to afgørende playoffkampe blev sendt ud af Sverige:

- Jeg vil sige, at selvfølgelig gør det ondt på mig at slutte sådan her efter 35 år (med landsholdet som spiller og landstræner, red.), men det gør mig mest ondt på danskerne, fansenes vegne.

---- ---- ---- ----

Den svenske stjerne Zlatan Ibrahimovic efter sejren over Danmark i Parken:

- Mange har sagt, at jeg er gammel og svag, men det ser ikke sådan ud. Det var skønt at afgøre tingene her i København. De skulle sende mig på pension, men jeg sendte hele deres land på pension.

---- ---- ---- ----

Nordmanden Åge Hareide overtog i december jobbet som landstræner for Danmark:

- Som jeg sagde, da jeg blev præsenteret, så var der engang én, der har skrevet, at det ikke kan blive større for en nordmand end at blive landstræner for Danmark.

---- ---- ---- ----

* Håndbold:

De danske håndboldherrer tabte til Spanien i kvartfinalen ved VM i Qatar i januar. Spanien scorede til 25-24 med få sekunder tilbage af opgøret. Slutrunden var den første for Gudmundur Gudmundsson som dansk landstræner:

- Det kvæler en at tabe en kamp på den måde, og vi skal ud med en bedre fornemmelse. Det er virkelig en dårlig følelse. Jeg kender ikke en værre følelse end at tabe en kamp på den måde.

---- ---- ---- ----

Håndboldkvinderne tabte til Rumænien i forlænget spilletid i kvartfinalen ved VM på hjemmebane i december. Pernille Holmsgaard var tårevædet efter opgøret:

- Jeg tror aldrig, jeg har prøvet noget værre i håndbold. Det er ulideligt. Jeg kan slet ikke være i min egen krop og har det simpelt hen forfærdeligt.

---- ---- ---- ----

* Tennis:

Caroline Wozniacki nåede til fjerde runde i Wimbledon, men for femte gang ud af fem mulige blev fjerde runde også endestationen i den prestigefyldte tennisturnering:

- Jeg er ved at være træt af altid at tabe den anden mandag i Wimbledon. Nu er det fem gange. Jeg kan bare ikke komme igennem, og bane to har ikke været god for mig. Jeg må prøve at gøre noget andet næste år.

---- ---- ---- ----

* Cykling:

Peter Sagan efter at have vundet VM i landevejscykling:

- Jeg tror, det er min største sejr. Jeg er meget glad. Det er uforståeligt for mig, og jeg er meget glad for det her.

---- ---- ---- ----

Den russiske holdejer Oleg Tinkov kaldte Bjarne Riis doven, efter at Riis i slutningen af marts forlod cykelholdet Tinkoff-Saxo:

- Jeg tror, at folk nu forstår, hvorfor Bjarne Riis måtte forlade holdet. Han lavede faktisk ikke det store. Hans rolle var at sidde i holdbilen, bestemme taktikken og give dessiner til rytterne for at motivere dem.

---- ---- ---- ----

* Bueskydning:

Som 20-årig blev bueskytten Stephan Hansen verdensmester i compound ved VM i København. Den unge dansker slog indiske Rajat Chauhan med 147-143 i finalen:

- Jeg kan næsten ikke sætte ord på, hvor vildt det er. Det var fedt med publikum. Alle klappede, når jeg skød godt. Det var perfekt. En top-otte-placering ville have været rigtig godt for mig, så det er vildt, at jeg er gået hele vejen.

---- ---- ---- ---

* NFL:

Den såkaldte "Deflategate"-sag fyldte store dele af optakten til den igangværende NFL-sæson. Sagen gik ud på, at personer fra New England Patriots angiveligt havde taget luft ud af en række bolde inden en kamp mod Indianapolis Colts i slutspillet. i en rapport om sagen lød det:

- Vi har konkluderet, at det er overvejende sandsynligt, at Patriots-ansatte deltog i et bevidst forsøg på at bryde eller omgå reglerne, og at Tom Brady som minimum havde et generelt kendskab til, hvad der foregik.

---- ---- ----- ----

* NBA

Golden State Warriors vandt mesterskabet i basketligaen NBA efter finalesejr over Cleveland Cavaliers. Warriors-stjernen Stephen Curry:

- Da det øjeblik opstod, hvor jeg holdt trofæet, og champagne drev ned ad mit ansigt, så sank det ind, at dette er virkeligt. Det var den bedste champagne, jeg har fået i mit liv.

---- ---- ---- ----

* Badminton:

Den danske badmintonspiller Viktor Axelsen vandt i oktober over verdensstjernen Lin Dan med de imponerende cifre 21-8 og 21-7:

- Lin Dan vil nok også sige, at han ikke ramte sit topniveau, men samtidig skal der også noget til for at pakke ham sammen, som jeg gjorde. Jeg er glad for, at jeg ramte mit topniveau, og jeg er glad for, at jeg holdt ved hele vejen.

---- ---- ---- ----

* Motorsport:

I oktober blev det slået fast, at den danske racerkører Kevin Magnussen ikke længere ville være en del af McLarens Formel 1-hold:

- Det er korrekt, at vi skilles efter sæsonen. McLaren havde en option, og jeg ventede på at høre fra dem inden optionsdatoen. Så hørte jeg ikke noget i et par uger, før jeg fik en e-mail fra Ron Dennis' (McLaren-chef, red.) assistent. Der havde jeg en idé om, hvad det var.

---- ---- ---- ----

* Golf:

Den blot 22-årige amerikanske golfspiller Jordan Spieth endte som nummer et på verdensranglisten efter at fantastisk år, hvor det blev til flere store sejre. Efter sejren i Tour Championship i Atlanta september sagde han:

- Det føles ret cool at være den bedste golfspiller på planeten. Men jeg er godt klar over, at det kræver sejre kontinuerligt, hvis man vil være den bedste.

---- ---- ---- ----

* Doping:

Kulturminister Bertel Haarder (V) talte med store bogstaver, da han deltog i et idrætstopmøde i Nordisk Råd i Aalborg, hvor doping og matchfixing var på dagsordnen:

- Vi var alle sammen glade, da Bjarne vandt, og så skammede vi os, da vi bagefter fandt ud af, at han var en nar. Det var skamfuldt for os alle. Han blev hyldet, og vores statsminister holdt en tale for ham, men det viste sig, at han snød os.

Bertel Haarder understregede senere, at han ikke mener, at Bjarne Riis er en nar, men at Riis holdt den danske befolkning for nar.

---- ---- ---- ----

En omfattende dopingskandale ramte det russiske atletikforbund, hvor der ifølge det internationale antidopingagentur Wada har været en syg dopingkultur igennem mange år. Formanden for undersøgelseskommissionen - Dick Pound - sagde i november i forbindelse med offentliggørelsen af rapporten om doping i russisk atletik:

- Vi tror ikke, at Rusland er det eneste land med et dopingproblem, og atletik er ikke den eneste sportsgren med et dopingproblem.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.