Cecilie Uttrup kører sig på sjettepladsen i kvindernes Giro

Sport
Cecilie Uttrup Ludwig vandt for nylig sit tredje danske mesterskab i enkeltstart på stribe. (Foto: Foto: Marit Hommedal/AFP)

Danske Cecilie Uttrup holder sig til i toppen af klassementet i etapeløbet Giro Rosa.

Mens mange cykelinteresserede øjne er rettet mod Frankrig og Tour de France, leverer danske Cecilie Uttrup Ludwig gode resultater i Italien.

Onsdag kørte den danske cykelrytter fra holdet Cervelo-Bigla i mål som nummer ti på sjette etape af Giro Rosa, der er kvindernes Giro d'Italia.

Uttrup var 35 sekunder efter Amanda Spratt (Mitchelton-Scott), som vandt onsdagens 114,1 kilometer lange etape og fører det samlede klassement.

Her ligger Uttrup på sjettepladsen efter onsdagens præstation. Danskeren er et minut og seks sekunder fra førstepladsen.

22-årige Uttrup var også med i det italienske etapeløb i 2017, hvor det blev til en samlet 16.-plads. Hun vandt samtidig løbets ungdomskonkurrence.

Rytterne kører ti etaper i kvindernes Giro d'Italia. Torsdag går det løs med en enkeltstart på 15 kilometer. Det er anden tidskørsel i løbet, som blev åbnet med en holdtidskørsel, hvor Uttrup og co. tog fjerdepladsen.

Cecilie Uttrup vandt for nylig DM i enkeltstart for tredje år i træk.

/ritzau/