Bottas bliver hos Mercedes: Forlænger med et år

Sport
Også næste år kommer der til at sidde et Mercedes-logo foran på Valtteri Bottas' kasket, når han stiller op til Formel 1-pressekonferencer. (Foto: Foto: Justin Tallis/AFP)

Finske Valtteri Bottas fortsætter makkerskabet med Mercedes og Lewis Hamilton i næste sæson.

Der er ikke engang kørt halvdelen af løbene i dette års sæson, men Formel 1-teamet Mercedes har allerede styr på, hvem der skal køre for holdet næste år.

Fredag meddeler holdet, at man har forlænget aftalen med finske Valtteri Bottas, så den også gælder for 2019 - med mulighed for forlængelse i yderligere et år.

Nyheden lander blot én dag efter, at Lewis Hamilton har bundet sig til teamet frem til og med 2020.

Dermed fortsætter de seneste fire års vindere af konstruktørernes mesterskab med uændret opstilling efter nytår.

Bottas har ikke helt leveret som ventet i år, hvor han lige nu ligger nummer fem i den samlede VM-stilling.

Det har dog ikke fået Mercedes til at skille sig af med den tidligere Williams-kører, der blev hentet, da den nykårede verdensmester Nico Rosberg besluttede sig for at stoppe karrieren efter 2016-sæsonen.

- Vi har ikke været så heldige i dette års løb. Men holdet ved, hvordan jeg præsterer, og denne kontrakt er en stor tillidserklæring til mig og min kørsel, siger Bottas ifølge Sky Sports.

Med kontraktunderskrivelsen er første runde af stolelegen på de tre stærkeste Formel 1-teams overstået.

Der har været spekuleret i, om Red Bulls Daniel Ricciardo stod over for at skulle køre for Mercedes, men det bliver der altså foreløbig ikke noget ud af.

Omvendt er det fortsat uafklaret, om Kimi Räikkönen fortsætter som makker til Sebastian Vettel hos Ferrari.

Ud over Vettel og de to Mercedes-kørere er det i det nuværende Formel 1-felt kun Max Verstappen hos Red Bull, der har også kontrakt for næste sæson.

/ritzau/