Blachman forsøger sig som opfinder

Thomas Blachman kan nu skrive opfinder på visitkortet. (Foto: Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix (arkiv))

Thomas Blachmans far opfandt en telefonsvarer. Nu har Thomas Blachman opfundet en hybridstol til børn.

"Det er en genistreg".

Sådan beskriver X Factor-dommeren Thomas Blachman med vanlig selvtillid blandt andet sit nyeste påfund: En stol til børn.

Thomas Blachman fortæller til Se og Hør, at han har opfundet en stol, "som ganske enkelt er en nødvendighed".

- Det gik op for mig, at der er et missing link mellem Trip Trap og så voksenstolen. Når børn kommer over og sidder i voksenstolen, sidder de ad helvede til, siger 54-årige Thomas Blachman.

Han er far til børnene Ramona og Henry, som han har fra sit 18 år lange ægteskab med ekshustruen Viola Heyn-Johnsen. Og han ved derfor godt, hvor meget børn kæmper med at sidde ordentligt - specielt ved spisebordet:

- De kan ikke engang komme tilbage med numsen, så jeg lavede en speciel stol.

Familiens første opfinder

Opfinder-genet ligger i familien. Således var det ifølge Se og Hør Thomas Blachmans far, Henning Blachman, som opfandt den første kommercielt anvendelige automatiske telefonsvarer.

Mere tv med Blachman

Thomas Blachman vil ikke afsløre flere detaljer om stolen over for ugebladet, men selvom han nu også kan skrive "opfinder" på sit cv, så forsikrer han, at stolen ikke er et farvel til tv:

- Jeg aner ikke, hvilke veje jeg vil gå. Hvis jeg er frustreret over noget, kan det være, der kommer en løsning på problemet. Jeg er bare glad for, der kommer nogle idéer en gang imellem, siger han.