Bittert! Smed koder væk for 400 mio kr. Bitcoins

Krimi
Lige nu står en Bitcoin i 66.592,- kroner. Den har både kostet 20 kroner og 120.000 kr. (Foto: Scanpix)

Man skal ikke nøjes med at skrive sine dyrebare koder ned på et stykke papir.

Clifton Collins, 49, fra Irland investerede hele sin fortjeneste på at sælge stoffer på en smart måde, syntes han selv dengang.

For tilbage i 2011 og 2012, da en Bitcoin kunne købes for sølle 25 kroner stykket købte Clifton 500 stykker af dem. Da salget af cannabis gik strygende, købte han endnu flere Bitcoins, da en ven havde sagt, at de var umulige at spore for politiet. Han endte med at have ca, 6.000 af den kostbare net-valuta.

De komplicerede koder, som følger med Bitcoins, nedfældede han så på et A4-ark, foldede det sammen og lagde arket ned i sin fisketaske ved siden af sine fiskestænger.

Udlejeren smed alt ud

Så kom den uheldige dag for den let anløbne irer, da politiet stoppede ham og undersøgte hans bil, hvor de fandt for 10.000 kroner cannabis og andre stoffer i bilen, og med en anden betinget dom, han havde i forvejen, fik han en dom på fem års fængsel. Det skriver Daily Mail.

Mens han sad der, betalte han ikke sin husleje, og udlejeren tabte tålmodigheden og smed allle Cliftons sparsomme ejendele ud fra det værelse, han lejede – inklusive fiskestænger og tasken indeholdende koderne til de nu ca. 400 mio. kroner Bitcoins, hvis værdi havde gået op og ned, men mest op og nu står i ca. 65.000 kroner stykket.

Jagten er på endnu

Efter flere forhør af politiet om, hvor han havde investeret sit overskud på sit stofsalg, gik han til sidst til bekendelse, men da politiet ville hen og hente fisketasken, fik de at vide af udlejeren, at han havde sendt det hele til forbrænding på den lokale genbrugsstation.

Her kunne de ansatte godt huske både fiskestænger og taske, men de måtte beklage og fortælle ordensmagten, at de for længst var sendt videre til forbrænding.

– Jeg er selv uden om det. Jeg er en kæmpe idiot, udtaler den uheldige tidligere pusher, men politiet, som har beslaglagt dem in absentia, har ikke givet op. Den irske enhed for økonomisk kriminalitet samt it-indsatsstyrken kæmper med at finde frem til de 6.000 Bitcoins, som stadig ligger derude i cyber-space et sted.

Foto: Scanpix

Fakta: Hvad er Bitcoins/Kryptovaluta

Bitcoins, kendt som både BTC og XBT, er et online-betalingssystem og en såkaldt virtuel valuta. Selvom bitcoin som betalingsmiddel kun accepteres ganske få steder, er den populær som investeringsobjekt og er verdens mest kendte kryptovaluta. Det blev opfundet af Satoshi Nakamoto, som offentliggjorde sin opfindelse i 2008 og efterfølgende udgav systemet som open source året efter.

Kilde: Wikipedia