Bagerkæde sender de ansatte hjem

Da MBC+T Engros overtog Dan Mejsners butikker ved årsskiftet, blev de omdøbt fra Mejsner's Bageri til Bagerkompagniet. (Foto: Foto: Google Street View)

De ansatte i Bagerkompagniets fem butikker har haft problemer med at få løn til tiden.

Bagerkæden Bagerkompagniet har sendt de ansatte hjem og lukket samtlige butikker.

Det er den foreløbige kulmination på et forløb, hvor den tidligere ejer, Dan Mejsner, er erklæret konkurs med en gæld på ni millioner kroner og en række kreditorer, som gerne vil have deres penge.

Det skriver Sjællandske.

Dan Mejsners forretninger blev ved årsskiftet overtaget af selskabet MBC+T Engros og omdøbt fra Mejsner's Bageri til Bagerkompagniet. Men nu har kreditorer og kurator varslet et retligt efterspil over for MBC+T Engros.

Således er fremtiden usikker for de ansatte i butikkerne Bagerkompagniet i Glumsø, Nykøbing Falster og Marielyst samt Slagelse, hvor der er to butikker; en i Priorgade og en på Slagelse Station.

Ifølge Sjællandske har der længe været "beskyldninger om urent trav", og Carsten Forsberg erkender, at bagerkæden har været ramt af "gentagne ovnnedbrud, sygemeldinger og lignende".

Carsten Forsberg erkender også, at man trods en sur smiley og produktionsforbud fortsatte produktionen, som leverer til andre butikker - blandt andet de to i Slagelse.

Ansatte har også berettet om for sen udbetaling af løn, ligesom det har knebet med at betale husleje i Marielyst.

Dertil kommer, at Dan Mejsner og kurator mener, at MBC+T Engros har snydt i forbindelse med overtagelsen af aktiverne. MBC+T Engros siger ifølge Sjællandske, at selskabet hat overtaget aktiverne, mens kurator mangler at se dokumentation.