Administration 

Anne Linnets musiker-søn taler ud: Det har kostet mig lidt, at hun er min mor

Underholdning
Xander Linnet har blandt andet været dommer i talentkonkurrencen Voice. Men hans berømte mor er faktisk kommet i vejen for hans karriere.

Som søn af Anne Linnet har Xander Linnet brugt de første år af sit musikerliv på at bevise, at han kan selv. Mød en rodløs mand, der har lært at finde roen i sig selv.

Steder, Xander Linnet har boet i sit liv: Frederiksberg, Skagen, Frederiksberg igen. Rom. Christianshavn. Et sted i Hellerup. Et andet sted i Hellerup. Frederiksberg igen-igen. Christianshavn igen. Et sted på Nørrebro. Et andet sted på Nørrebro. I den rækkefølge. Han er 27. 

Xander er et af Anne Linnets syv børn. Evamaria og Marcus fik hun med Holger Laumann, så fik hun Xander med Mads Buhl Nielsen, siden adopterede hun Peter og Maria fra Rumænien, og så fik hun Isolde og Nemo med Tessa Franck. Xander siger selv, at han periodisk har været enebarn i en enorm regnbuefamilie – han har 11 halvsøskende på kryds og tværs.

- Min storebror og storesøster har altid haft deres far også – Holger – som de også boede hos i perioder. Men jeg har aldrig boet hos min far Mads, jeg har altid boet hos min mor. Så i perioder har jeg været i en stor familie, men jeg har også været enebarn i lang tid. Og har sådan kedet mig lidt nogle gange. Jeg har … altid gået lidt på opdagelse i mit eget hoved, siger han til Femina.

”Jeg er en tilstedeværende far”, siger Nikolaj Lie Kaas i et interview

Kastet for løverne

”Man kan ikk’ spole tiden tilbage”, synger Xander på sin seneste single, der er forløber for et kommende album. Det prøver vi så alligevel, og så lander vi søreme i Rom i 1994. Xander er sådan cirka seks år.

– Min mor skulle skrive musik og sange til en forestilling om billedhuggeren Thorvaldsen, som boede mange år i Rom. Plus at medierne havde været lidt efter hende i en periode, og hun havde lige brug for at trække vejret. Så tog vi til Rom. Dér blev jeg lige kastet for løverne i en periode. Jeg kom på en italiensk Montessori-skole, og de første tre måneder brækkede jeg mig HVER morgen på vej til skole. HVER morgen måtte vi holde ind til siden med bilen, og så knækkede jeg mig, fordi jeg skulle hen på den skole. Jeg kunne kun snakke dansk. Alle de andre kunne kun italiensk. Jeg kunne måske sige et par ord på engelsk, men det kunne de heller ikke. Altså ... det var UMULIGT at kommunikere, så det var rigtig hårdt i starten. Det kom heldigvis lynhurtigt. Efter tre måneder begyndte jeg at kunne tale lidt, og da der var gået halvandet år, talte jeg flydende italiensk. Da jeg så begyndte at snakke italiensk til min mor, tænkte hun: Nej, nu rykker vi altså hjem igen.

Var du en rodløs dreng?

– Ja, og det kan jeg stadig mærke. Men det har også sine lyspunkter. Så er man nødt til at finde roen et sted i sig selv eller i sin familie især. Min mor har været min rod. Jeg tror sgu, det er meget sundt, for mit vedkommende tror jeg i hvert fald, det har været en fin ting, men det gør selvfølgelig også, at jeg i perioder kan være lidt rodløs og urolig indeni. Og specielt hvis der er perioder, hvor det ikke fungerer med familien, eller hvis man har uenigheder om et eller andet, så har jeg slet ingen grund at stå på.

Sofie Gråbøl har med årene og efter sin kræftsygdom fået lettere til tårer – læs mere her

Hvilke situationer taler du om?

- Øhm … i alle familier er der vel lidt bøvl en gang imellem. I perioder er der måske nogen, der tænker lidt mere på sig selv …, siger Xander Linnet.

Det er bare forkert

Hvad har det kostet dig at have et ikon som Anne Linnet til mor?

– Jeg synes, det er en pissegod historie, at hun er min mor. Men det har måske kostet mig lidt, at jeg ligesom ikke bare har kunnet komme ud af ingenting. Jeg vil ikke sige, at jeg står i skyggen af hende, for hun er min mor, og man står ikke i skyggen af sine forældre, man står forhåbentlig ved siden af dem og holder dem i hånden. Men jeg tror, det har kostet mig lidt i andres bevidsthed. Fordi de ved, hvor jeg kommer fra, og sætter det, jeg gør, i forhold til det. Men jeg vil jo gerne have, at det, jeg laver, bliver set som det, det er. Så nogle gange ville jeg ønske, at jeg kunne have prøvet, hvordan de første år af min karriere havde været, hvis hun ikke havde været min mor. For i Danmark elsker vi at løfte folk, der kommer ud af ingenting. Til gengæld: Når det kører lidt for godt for folk, så skal de lidt ned. Og det har jeg oplevet. Men jeg er kun mig selv og mine sange og har aldrig følt, at jeg sad på en piedestal, jeg føler, at jeg hele vejen har skullet arbejde mig op. Men i folks øjne har jeg måske været på piedestalen lige fra starten, fordi hun var min mor. Det er bare forkert. Jeg kommer lige så meget fra nul, som alle mulige andre gør. Så i de første år har jeg haft brug for lige at klare mig selv. ”Jeg skal lige lave et par hits, som du ikke har haft noget med at gøre”. Så folk fatter, at de altså ikke er hende, der skriver mine tekster eller laver min musik, det gør jeg selv.

Thomas Vinterberg: Det gør ondt at blive skilt

Skrammer, tak!

Hvad var hun for en mor?

– Øhm. Kærlig. Fuld af kærlighed.

Og så har du et skævt smil?

– Jamen, det er, fordi hun har været kærlig på sådan en HOOARGH måde. Intet filter. Det er også derfor, jeg er lidt bange for det filter, man nogle gange kan tage på sig i livet for at passe på sig selv. For hun har altid været rigtig god til at slippe det filter. Hen ad vejen har hun lært, at det fandeme er vigtigt, man lever 100 procent. Det gør man ikke, hvis man altid har nogle parader oppe. Min mor har fandeme altid været god til ikke at lægge låg på sine følelser.

Derfor hører de to år i Italien trods alt til på pluskontoen:

– Nogle gange har jeg det sådan: TÆNK, at hun kunne udsætte mig for det. På den anden side tror jeg sgu, det er meget sundt, man ikke nurser sine børn for meget. Da min søster fik sin første dreng, slap hun ham ikke af syne og havde hele tiden en hånd i nakken på ham, og man måtte ikke holde ham, og hvis han sagde et kvæk ude på legepladsen, var hun der med det samme, og du ved ... det er ikke den måde, jeg er blevet opdraget på, selv om min mor er meget kærlig. Jeg har aldrig manglet kærlighed, men det er sundt nogle gange lige at blive kastet ud i det og få nogle skrammer. Så jeg bebrejder hende ikke, at jeg havde de dér måneder, hvor jeg knækkede mig. Når jeg selv får børn, så tror jeg sgu også, at det er lige før, de får et skub en gang imellem, så de kan få lidt hudafskrabninger. Selvfølgelig ikke for mange. Men når det er overfladiske skrammer, heler de igen. De indre skrammer tager måske lidt længere tid. Jeg tror bare, det er sundt at få lidt af begge dele. Det har det i hvert fald været for mig, siger Xander Linnet.

Natasja Crone til premiere med sine to sønner, Noah og Samuel.
Kendte

Natasja Crones søn solgt

Læge tager mundskrab fra mand
Nyheder

Nu er der mest smitte blandt folk i 50'erne

Thomas Gravesen nærbillede.
Kendte

Fodboldikon sælger vild penthouselejlighed

Joe Exotic med en tiger
Nyheder

Trump viste ingen nåde:

Joe Exotic må blive i fængslet

Jack Ma på konference
Nyheder

Milliardær forsvandt

i månedsvis:

Nu er han dukket op

Nyheder

100.000 færre doser vaccine til Danmark

Donald Trump på vej ind i Air Force One
Nyheder

 Trump kan starte nyt parti

En samling huse ved vandet
Nyheder

Så mange milliarder

købte danskerne bolig

for i 2020

soldater sidder foran kongressen i washington
Nyheder

12 soldater fjernet

fra Bidens indsættelse 

mand med mundbind jubler
Helt vildt

Pilot udskrevet 
efter 243 dages
corona-behandling

nicklas bendtner med solbriller og kæresten philine i baggrunden
Corona

Opsang fra

Mette Frederiksen

til ferieglade stjerner 

tiger og skægget mand i hawaiiskjorte
Kendte

Limousinen holder klar

ved fængslet: Vil Trump

benåde Tiger King? 

Krimi

Person påkørt

af tog ved Odense

Masser af forulykkede biler på en motorvej
Krimi

Kæmpe sammenstød:

130 biler involveret

sommerhus set fra oven
Livsstil

Leder du efter sommerhus?

Her er de billigste

i de dyreste områder

Mette Frederiksen taler
Nyheder

Mette F.: Restriktioner

kan forlænges 

trine dyrholm ser tænksom ud
Film og TV

Nu løftes sløret:

Trine Dyrholm som

Margrethe den første

Nyheder

Kontakttallet falder til 0,6

- men B117 skaber usikkerhed

En baby i en badering
Livsstil

Her er de mest populære

NAVNE

Tre kister på rad og række
Corona

Dyster tid forude:

Snart har USA 500.000 døde

En kvinde dufter til en blomsterranke
Corona

Forsker:

Gå straks i isolation ved mistet lugtesans

Billede af blond kvinde med briller
Nyheder

Stephanie Lose er

Venstres nye næstformand

En person går på et gulvtæppe med jobcenter-logo
Nyheder

Coronakrisen giver

ny rekord

En pensionist får stukket en pind op i næsen
Corona

Resultaterne af det seneste

døgns lyntest

Helena Christensen med lange ben og stilletter
Kendte

Helena Christensen:

Mere sexet end nogensinde

En snehule indeni
Helt vildt

17-årig for vild i sneen:

Overlevede i hjemmelavet snehule

Et ældre par med kufferter kigger ud over en strand
Livsstil

Ny undersøgelse:

Pensionen er til os

og ikke til vores børn

En vegetarburger og pommesfritter på en tallerken
Mad og drikke

Laboratoriekød og falafler:

Her er de nye madtrends

Billede af en sur Trump
Corona

Kaos i USA

Trump: Ophæver indrejserestriktioner

Biden: Lukker dem ned igen

En basketballspiller på banen
Sport

Basketstjerne købte hus

til George Floyds efterladte

Jakob Ellemann bekymret.
Nyheder

Mareridts-måling:

Dårligste opbakning

nogensinde

Krimi

Mand ramt af skud

Istapper på gren.
Corona

Nøgne vinterbadere knaldet af politiet

Donald Trump taler foran Det Hvide Hus
Nyheder

Trump overvejer at benåde 100 på sin sidste dag

boligopslag på væg
Nyheder

Usædvanligt år:

Salgstiderne er

raslet ned 
 

Præsentation af nyt højhastighedstog.
Rejser

Fra Aarhus til København på en halv time? Det kan nyt tog klare

Lars Mikkelsen med pris
Underholdning

Lars Mikkelsen overrasker:

Indtager Badehotellet

Samsung-arvingen Jay Y. Lee iført mundbind
Nyheder

Samsung-arving skal i fængsel

kvinde ligger i fosterstilling i seng
Sundhed

Mandagen fra helvede:
Derfor er du mere
trist i dag

Demonstranter i Kongressen.
Nyheder

USA's Kongres lukket ned på grund af trussel

ballon der forestiller Donald Trump som baby
Nyheder

Nu går Baby-Trump

også på pension

sort porsche kører på vej
Krimi

Vanvidsbilist i Porsche 
fik snuppet kørekortet 
på stedet

tøj i vaskemaskine
Livsstil

Sådan slider du

mindre på dit tøj

Venstres formand Jakob Ellemann Jensen i jakke og slips
Nyheder

Venstre i historisk

dårlig måling

Gul bygning med rødt tag set udefra
Krimi

Ung kvinde døde i

badekar - ansat på

bosted anklaget

Trumptilhængere med flag inde i kongressen
Helt vildt

Nye chokerende

optagelser fra

stormløbet i USA

Indgang til retten i aarhus
Krimi

Konen tog ham på fersk gerning:

Misbrugte steddatteren

bil i brand
Krimi

Område hærget

af bilbrande 

fly og kontroltårn i chicagos internationale lufthavn
Nyheder

Corona-angst mand

boede tre måneder

i lufthavn

vagtfolk patruljerer foran kongresbygningen i Pennsylvania
Nyheder

Trump-protester

fes ud i sandet

billede af jens gaardbo
Kendte

Jens Gaardbo

skal skilles

gruppe af Proud Boys foran kongressen
Nyheder

Avis: Proud Boys tog Trumps ord som signal før stormløb

billede af Nick Hækkerup
Nyheder

Regeringen vil indføre

corona-straf

billede af den nedbrændte hytte
Krimi

Norsk tragedie: Alle fem savnede bekræftet døde

billede af Michael Tesch
Kendte

Melodi grand prix-vinder kørt ned: - Jeg var ubeskriveligt heldig

Phil Spector
Kendte

Den drabsdømte hitmager

Phil Spector er død

billede af mikkel og lea kessler
Kendte

Kessler efter Dubai-tur: - Vi er ikke smittet

med sydafrikansk variant

billede af ejendom i landlig idyl
Nyheder

Danmark anno 2021:

Her kan du ikke

låne til et hus

Et grafisk billede af et coronavirus.
Corona

Frygtet engelsk variant

i omløb på plejehjem

En dukke af Albert Einstein der rækker en finger i vejret.
Nyheder

Danskerne opfinder

som aldrig før

Skøndhedsdronningen ligger i hospitalsseng.
Nyheder

Skønhedsdronning

mistede al huden

Det der ligner hovedgaden i den lille landsby med en række gamle rækkehuse
Helt vildt

Ugens tilbud:

Hel landsby sælges

Amalie Dollerrup og hendes mand Andreas Jebro til en prisuddeling.
Underholdning

Badehotellet-stjerne:

Manden tjekker ind

lys er tændt i mørket
Nyheder

To personer fundet omkommet efter hyttebrand i Norge

Kong Harald og dronning Sonja
Underholdning

30 år på tronen:

Kærligt kongepar 

En mand for foretaget en coronatest i halsen med en lang vatpind
Nyheder

Undersøger alle positive

prøver for mutationer

En stor gruppe personer er samlet til en fest på et dansegulv
Krimi

Politiet lukker endnu

en ulovlig fest

Christiane Schaumburg-Müller i Vild med dans-studiet
Kendte

Vild med dans-vært afslører:

Jeg er ordblind

Politibil med udrykning
Krimi

Mulig bilbombe:

Borgere er evakueret

Illustration af bitcoins.
Nyheder

Skattejagt på losseplads:

Leder efter 1,6 milliarder

Beholdere med coronaprøver
Nyheder

Ny virusvariant fundet i Danmark

Lottokupon
Nyheder

Vandt en million i Lotto:

Fik pizza galt i halsen

Snedækket landskab
Nyheder

Kulderekord: Laveste temperatur i tre år

To brandmænd ved en brandbil
Krimi

Fire børn frygtes omkommet

efter hyttebrand i Norge.

Indgang til retten i Glostrup
Krimi

Smuglede 310 kilo hash til Danmark

Billede af middelaldrende herre i jakkesæt
Nyheder

Her er Merkels afløser

En fantomtegning af en mørkhåret mand
Helt vildt

Mand kaprer fly

hopper ud med faldskærm

og forsvinder sporløst

To sørgende mennesker på en kirkegård
Corona

Pandemien ude af kontrol:

Rekordhøj fart på dødstallet

To fedladne mennesker kigger ind i kameraet
Krimi

Kvik servitrice

redder dreng fra

voldelige forældre

En krøllet t-shirt
Livsstil

Genialt:

Sådan slipper du

for at stryge dit tøj