Afrikansk ambassade skylder 31.620 kr. for p-bøder: Kommunen kan intet gøre

De ansatte på Benins ambassade på Skelvej i Hellerup har fået udstedt 63 parkeringsbøder i 2017. Ambassaden har kun betalt én af bøderne (Foto: Foto: Claus Bech Andersen/Ritzau Scanpix (arkiv) og Google Street View)

I ly af diplomatisk immunitet kan ambassaderne i Københavns Kommune tilsyneladende undlade at betale p-bøder.

Vestafrikanske Benin synder stort i København. Ambassadens folk er nemlig meget tæt på at være ligeglade med kommunens parkeringsregler - og ikke mindst de udstedte parkeringsafgifter. Eller i folkemunde: Parkeringsbøder.

Det skriver TV 2 Lorry.

Tv-stationen har fået indsigt i de parkeringsbøder, som Københavns Kommunes parkeringsvagter har udskrevet til ambassaderne.

I alt er der i 2017 udskrevet 555 p-bøder til udenlandske ambassader og organisationer med diplomatstatus. Kun en tredjedel af bøderne er betalt, skriver TV 2 Lorry.

Benin er topscorer med 63 parkeringsbøder i vinduesviskerne. Og har kun betalt en enkelt. Dermed skylder ambassaden 31.620 kroner.

Det er ikke nemt

Men det er ikke nemt for kommunen, at kradse pengene ind. Al kommunikation skal nemlig gå via Udenrigsministeriet, og her siger man til tv-stationen, at man har kontaktet flere - unavngivne - ambassader og forelagt problemet, men at man ikke har "ressourcer til at kontakte dem alle sammen".

Ambassaderne og deres diplomater nyder beskyttelse under den over 50 år gamle Wiener-konvention.

Konventionen giver dem immunitet og i skyggen af konventionen gemmer sig også Georgiens og Ungarns ambassader. De mangler ifølge TV 2 Lorry at betale henholdsvis 32 og 27 p-bøder.

I alt har ambassaderne 366 ubetalte bøder og med en parkeringsafgift på 510 kroner har kommunene således et tilgodehavende på 186.660 kroner - alene for 2017.