Indvandrere kommer fra Sverige

Danmark
Indvandrere fra ikke-vestlige lande flytter i stigende grad hertil via vores svenske broderland. Det vil Dansk Foleparti have sat en stopper for. (Foto: Foto: Kissen Møller Hansen / Scanpix)
Indvandrere fra ikke-vestlige lande flytter i stigende grad hertil via vores svenske broderland. Det vil DF have sat en stopper for.

Flere og flere ikke-vestlige indvandrere skifter bopælen i Sverige ud med en i Danmark.

Det skriver kristeligt Dagblad.

På bare et år er antallet af indvandrere med baggrund i et ikke-vestligt land, der tager turen over sundet, vokset med 550 personer. Det viser tal fra Danmarks Statistik, som Integrationsministeriet har fået udarbejdet.

For mens 1201 ikke-vestlige indvandrere og efterkommere rykkede teltpælene op 'hinsidan' og slog sig ned i Danmark i 2008, gjaldt det 1748 personer i fjor.

De nye tal giver Dansk Folkepartis udlændingeordfører, Peter Skaarup, bekymrede rynker i panden. Sverige kan være en bagvej til at omgå de danske udlændingeregler, mener han.

"Det kan det i hvert fald være, fordi vi har en situation, hvor 24-årsreglen gør, at vi gerne vil blokere for tvangsægteskaber og arrangerede ægteskaber. Der er spørgsmålet, om det her er nogle mørketal, der gør, at der kommer nogle til Danmark uden om 24-årsreglen," siger han til Nyhedsbureauet Newspaq.

Han vil derfor have integrationsminister Birthe Rønn-Hornbech (V) til at undersøge sagen og siger, at Dansk Folkeparti i forbindelse med de igangværende finanslovsforhandlinger vil stille krav til regeringen om at begrænse den ikke-vestlige indvandring fra Sverige.

Krimi

To fly stødt sammen

i luften