66-årig angrebsmand dræbt under attentat mod politikere
Politiet er til stede i Virginia, hvor en mand tidligere onsdag åbnede ild mod flere republikanske medlemmer af Kongressen. Foto: Alex Wong/AFP
En ældre, amerikansk statsborger står bag angrebet på amerikanske politikere onsdag, skriver Washington Post.

Manden, der onsdag åbnede ild mod amerikanske politikere i delstaten Virginia, var 66-årige James T. Hodgkinson. Det skriver avisen Washington Post.

Han er efterfølgende død. Det siger præsident Donald Trump på et pressemøde efter angrebet.

James T. Hodgkinson var ifølge avisen fra delstaten Illinois, der ligger i den nordlige del af USA. Han skal være en tidligere boliginspektør, der mistede sin licens i 2016.

James T. Hodgkinson har ifølge avisen og sin Facebook-side aktivt støttet demokraten Bernie Sanders, der stillede op mod Hillary Clinton i Demokraternes primærvalgkamp.

- Det er løgn. Jeg mødte ham, mens vi førte kampagne for Bernie. Han var en stille gut. Meget afslappet, meget reserveret, siger Charles Orear, en bekendt af gerningsmanden, som Washington Post har talt med.

Bernie Sanders udtaler efter nyheden om, at det er en af hans støtter, der stod bag angrebet, at angrebet giver "ham kvalme".

- Lad mig være så klar, som jeg overhovedet kan være. Alle former for vold er uacceptable i vores samfund. Og jeg fordømmer angrebet så stærkt, som det overhovedet er muligt, skriver han i en kommentar.

Angrebet skete omkring klokken syv onsdag morgen lokal tid ved en baseballbane i byen Alexandria, Virginia, der er en forstad til hovedstaden Washington.

Ifølge politichefen Michael Brown fik politiet de første anmeldelser klokken ni minutter over syv og var på stedet tre minutter senere. Her blev overfaldsmanden skudt og anholdt.

Overfaldet skete, da Det Republikanske Partis baseballhold trænede til den store, årlige kamp mod de demokratiske rivaler.

Fem personer er bragt på hospitalet efter skudepisoden, deriblandt Stephen Scalise, der er helt i toppen af partiets gruppe i parlamentet. Han er såret i hoften, men er uden for livsfare.

FBI har overtaget efterforskningen, da der er tale om et angreb på medlemmer af Kongressen, og det er derfor et statsligt anliggende.

Flere øjenvidner har fortalt, at angrebsmanden pludselig begyndte at skyde med en automatriffel. Stephen Scalises vagter besvarede ilden, og politiet gjorde det samme, da de ankom.

- Vi kan alle blive enige om, at vi er velsignede ved at være amerikanere, og at vores børn fortjener at vokse op i en sikker og fredelig nation.

- Vi er stærkest, når vi står sammen, siger præsident Donald Trump efter angrebet.

/ritzau/