Ansat: - En ulv løb ud på cykelstien lige foran mig!
En ulv løb ud på cykelstien tirsdag morgen ved Sandmilen, skriver en ansat fra Skagens Museum i Facebookgruppen 'Her er ulven i Danmark'. Arkivfoto. Foto: Morten Juhl / Ritzau Scanpix
En formodet ulv løb ud på cykelstien foran en ansat fra Skagens Museum.

En ansat ved Skagens Museum fik en usædvanlig cykeltur, da en formodet ulv løb ud på cykelstien lige foran ham.

- Her til morgen kl. 7.50 har jeg observeret en ulv ved Sandmilen lige syd-vest for Skagen. Jeg var på cykel, da den cirka 25 meter foran mig løb ud på cykelstien og sprang videre ind i skoven, skriver Niels. H. Bünemann i et opslag inde i Facebookgruppen ’Her er ulven i Danmark’.

Se opslaget her:Der er sandsynligvis er tale om hanulven GW981m, som siden efteråret 2017 har opholdt sig i Nordjylland, skriver gruppen på det sociale medie.

DR har tidligere skrevet om ulven, at der tilbage i november 2018 blev foretaget en dna-prøve af det udskældte dyr. Testen viste, at ulven stammer fra et ulvekobbel med base omkring den tyske by Lübtheen, der ligger omkring 80 kilometer sydøst for havnebyen Hamborg.

Nordjyske.dk skriver i dag, at ulven er kendt f for at have dræbt og skambidt flere husdyr, og den er tidligere set inde i Skagen by. Eksperter mener at viden, at ulven holder til i et område ved Råbjerg Mile, men at den ikke er bleg for at bevæge sig ud langs vestsiden af Vendsyssel.

- At ulven igen kommer så tæt på en person i et turistområde, bør giver anledning til bekymring hos Naturstyrelsen. Vi har desværre set, at fredningen af ulven i EU-landene i stigende omfang har fået rovdyret til at glemme sin naturlige skyhed overfor mennesker, siger Erik Poulsen, der er redaktør af ‘Her er ulven i Danmark’, til Nordjyske.

via Listen To News