I landets jobcentre bliver udfordringen med at få kontanthjælpsmodtagere i arbejde stadig vanskeligere.
Ikke alene er der en generel stigning i antallet af kontanthjælpsmodtagere, men hele stigningen ligger i den tunge ende.
Det er de såkaldte match-gruppe 2 og 3, hvor ikke-jobklare kontanthjælpsmodtagere er placeret, skriver Jyllands-Posten.
Venstres arbejdsmarkedsordfører Ulla Tørnæs erkender, at indsatsen er slået fejl.
- Vi har ikke været gode nok til at stille de rigtige krav til denne her gruppe - krav, der betyder, at de her mennesker har skulle få fodfæste på det danske arbejdsmarked, siger hun til Newspaq.
Samtidig viser tal fra Arbejdsmarkedsstyrelsen, at flere tusinde hænger fast i systemet. I perioden 1995-2010 har cirka 4.000 mennesker været på kontanthjælp i mere end 10 år.
Og det er chokerende, siger Ulla Tørnæs.
- Det er bare ikke godt nok. Vi er nødt til at tage skeen i den anden hånd og se på, hvordan vi kan gøre det anderledes, siger hun.
Venstre afventer nu et konkret udspil fra beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) til en reform af kontanthjælpssystemet.
Blandt Ulla Tærnøs' ønsker er at udvide den såkaldte 'ungesats', så unge på kontanthjælp får en lavere sats.
- Det er fuldstændig afgørende, at unge mennesker ikke bliver fastholdt på offentlig forsørgelse. Derfor skal ungesatsen udvides til alle unge under 30 år, siger hun.
Dansk Socialrådgiverforenings formand, Bettina Post, foreslog i sidste uge at barbere kontanthjælpen til velfungerende unge ned til SU-niveau for at motivere dem til at tage en uddannelse.
Bettina Post trak dog senere i land og sagde, at hun havde været lidt for hurtig på aftrækkeren med den melding.
Siden 2006 er antallet af ikke jobklare ledige i matchgruppe 2 og 3 steget med 32.000.