Transseksuelle Henrý i chok: Har født en velskabt datter

Henrý Steinn er så vidt vides den eneste islandske mand, der bliver gravid under en kønsskifteproces. (Foto: Foto: Scanpix/modelfoto)

Islandske Henrý Steinn var i gang med en kønsskifteproces, da han opdagede, at han var gravid. Nu er han nybagt far.

- Det var lidt af et chok, da jeg fandt ud af, at jeg var gravid. Men kort efter begyndte jeg at se det som en mulighed for at få mit eget barn.

Det fortæller 19-årige Henrý Steinn til mediet Gay Iceland.

Han er nybagt far, transseksuel og var kun et par måneder fra at gå i testosteronbehandling, da de lykkelige omstændigheder blev opdaget.

Han har altid ønsket sig en familie, og det har han nu fået sammen med kæresten Tore Leó Pétursson.

Deres fælles datter kom til verden 13. april, så behandlingen med testosteron er udsat indtil Henrý Steinn er færdig med at amme.

Henrý Steinn forklarer til Gay Iceland, at jordemoderen var forstående og brugte kun det forkerte køn en enkelt gang under fødslen. Fødslen varede over et døgn, men gik godt og både far og datter har det fint.

- Jeg elsker det, jeg kommer fra en stor familie med masser af babyer, min datter er min mors tiende barnebarn, og så længe jeg kan huske, har jeg ønsket at få børn, siger Henrý Steinn, som har både sin familie og svigerfamilie i umiddelbar nærhed.

Henrý Steinn føler at omgivelserne har det fint med hans nye status som far. Han er så vidt vides den eneste islandske mand, der bliver gravid under en kønsskifteproces.