Tom Hagen må ikke flytte hjem

Krimi
Tom Hagen er nu på fri fod. Men fortsat sigtet for drab. (Foto: Ritzau Scanpix)

Selv om den norske milliardær er blevet løsladt, får han ikke adgang til hverken hus eller sommerhus.

Den norske højesteret besluttede fredag at sætte Tom Hagen på fri fod, da den ikke fandt beviserne mod ham stærke nok i sagen om hans kones forsvinden.

Men havde den 70-årige milliardær set frem til at fordøje sin fængsling i vante, hjemlige omgivelser, må han finde på noget andet. Norsk politi nægter ham nemlig adgang – både til hus og sommerhus.

Politiet er nemlig fortsat i gang med omfattende ransagning af begge boliger. Det skriver VG.

– Jeg er usikker på, om politiet har hjemmel til gøre det på den måde. Det er et spørgsmål, som vi er i fuld gang med at udrede. Det er en juridisk problemstilling, siger Tom Hagens forsvarer, Svein Holden, til avisen. Advokaten understreger, at hans klient selvfølgelig gerne vil have adgang til sine boliger.

Tom Hagen blev løsladt fredag, da Højesteret ikke vurderede, at beviserne mod ham var stærke nok. Og politiets plan var faktisk, at anholde ham igen i præcis samme øjeblik, som han forlod fængslet i Oslo. Men den plan satte statsadvokaten en stopper for.

Tom Hagen er nu på fri fod, men sigtelsen for drab opretholdes mod ham.

Politiet er i gang med omfattende ransagninger i Tom Hagens boliger. Her er det hans sommerhus på Kvitfjell. Ritzau Scanpix