MG! Dette ærke-engelske bilmærke, som blev grundlagt tilbage i 1924 som Morris Garages, og som man mest forbinder med de klassiske topersoners åbne sportsvogne, har lige så lidt at gøre med ugens testbil som et marsvin i bur på børnenes værelse har med Danmarks største hval ude i havet at gøre.
Og der blev da også ramaskrig, da MG via et opkøb af kinesiske SAIC pludselig spyttede elektriske SUV'er ud med prik det samme logo og navn: MG.
Sådan ser en "rigtig" MG (B) ud, men det var dengang.... Foto: Bilbasen
Men lad det nu ligge, for havde det været noget skrammel, som raslede og gik i stykker og var decideret farligt at bevæge sig så meget som ud på en stille markvej i, havde det været noget helt andet. Engang var kinesiske køretøjer netop sådan, men ikke mere.
Der er kommet styr på sikkerheden og udover naturlige elementer som ABS og airbags, så har testbilen også automatisk nødbremse, hastighedsassistent, bremseassistent, sidekollisionssensor, ESC, kollissions-assistent foran, vejskiltegenkendelse og meget mere.
Og den rasler heller ikke, og både finish og udførsel af kabinen i lækkert (kunst)læder og stort panorama-soltag er gedigent og lækkert i en bil i denne klasse. Nuvel, det er hverken Audi/BMW/Mercedes-Benz-kvalitet, men det fungerer fint.
Uhh, det her er dejligt: Opladning forfra, så man bare kan køre direkte ind og "plug and pay". Foto: Per Kuskner
Pænt overskueligt instrumentbræt uden de store dikkedarer. Foto: Per Kuskner
Den 10.1" store infotainment-skærm er intuitivt opbygget, og meget lidt kompliceret at lære at kende. Ligeledes er gearet, som bare er en drejeknap med D, R, N som valgmuligheder og ovenpå drejeknappen et P, nem at betjene.
I kabinen bliver man forkælet med DAB-radio, hhv. 6- og 4-vejs elektrisk indstilleligt fører og passagersæde, glassoltag, luftdyser og klimaanlæg – også på bagsædet, 360 graders kamera og Apple CarPlay samt Android Auto med stemmestyring.
Jo jo, det var der ikke meget af i de gamle MGB'er... Til gengæld var der charme, og her er MG ZS EV en smule charmeforladt. Også på længere ture. Jeg kørte til Vejle og tilbage igen, og den gode nyhed var, at jeg kun behøvede at lade én gang, da det store 70 kWt-batteri i WLTP kan køre 440 km. fuldt opladet. Det kan det naturligvis ikke i virkeligheden, slet ikke når man kører på motorvej, men som sagt en tur fra København til Vejle gik fint, da jeg fik ladet fuldt op igen i Fredericia på en superlader, som tog godt en time (fra 15% strøm til 100%). I byen og i tæt trafik kører den meget længere ligesom alle andre elbiler.
Der er masser af lys i kabinen via det store panorama-soltag. Foto: Per Kuskner
Opladning både med lille moderne og stort (gammeldags) usb-stik. Foto: Per Kuskner
Helt enkel og funktionel gearvælger. Foto: Per Kuskner
Den dårlige nyhed var, at den har en meget aktiv funktion som fastholdelse af vognbane, som nærmest river bilen ind i banen igen, medmindre man aktivt vælger at skifte vognbane ved at bruge blinklyset. Det kan være trættende i det lange løb. Ydermere kom der en irriterende advarsels-bippen på skrømt, som jeg aldrig fandt ud af, hvad var. Jeg hverken oversteg hastigheden, skiftede vognbane eller andet, men den bippede lystigt videre i 5-8 sekunder on and off. Det skal siges, at forhandleren ikke kunne genkende denne lyd, så det kan have været en fejl i testmodellen.
Man bliver heller ikke trykket tilbage i sædet ved acceleration, men de 156 hk. får alligevel vognen pænt af sted med 0-100 km/t på 8.6 sekunder og tophastigheden hedder 175 km/t, men så går det virkelig stærkt nedad med batterikapaciteten.
Der er pænt stort og dybt bagagerum og 60/40 splitbagsæde. Foto: Per Kuskner
Og så den gode nyhed: Den koster ikke en bøjet femøre. Eller kun lige akkurat. Fra 274.999,- kr. og denne udgave (Luxury) med alt sit udstyr koster inklusive metallak 299.999,- kr. Og det er altså små penge for sådan en bil med 7 års garanti (eller 150.000 km.) på batteri og 7 års garanti mod gennemtæring.
Og så kan kineserne (og MG Motors i Danmark) levere på forholdsvis kort tid, da der ingen problemer er med halvladere eller andre komponenter, som mange andre bilfabrikker jamrer over leveringstid på.
Hvorfor?
Fordi du får en gedigen SUV med masser af udstyr og pæn lang rækkevidde for under 300 klik, what's not to like?
Hvorfor ikke?
Fordi du lige skal vænne dig til tanken om at køre kinesisk – trods det fine MG-logo.
Foto: Per Kuskner
MG ZS EV Luxury
Pris: 299.999,- kr.
Motor: Elektrisk forhjulstrukket PMS
Præstation: 0-100 km/t: 8.6 sekunder Tophastighed: 175 km/t.
Du vil modtage en email med et link du skal klikke på, for at verificere din mailadresse. Når du har gjort det, vil du begynde at modtage nyhedsbrevet.
Som nyhedsbrevsmodtager sender vi dig nyhedsbreve indeholdende breaking news, dagens vigtigste nyheder samt redaktionelle kampagner. Når du tilmelder dig nyhedsbrevet, accepterer du samtidig, at nyhedsbrevet kan indeholde kommercielt indhold i form af tilbud, læserundersøgelser, konkurrencer og events fra Avisen.dk samt markedsføring af produkter og ydelser fra 3. part.
..og din tilmelding blev ikke registeret.
Klik eventuelt her, og prøv igen, eller kontakt os på avisen@avisen.dk. Så hjælper vi dig med at blive tilmeldt.