Strejke fortsætter: "Portørerne har stadig pistolen for panden"

Tre dage har sympatistrejken nu stået på for portører i Region Hovedstaden. De er bekymrede for deres kollegers fremtid, fortæller Jens Anker Clausen. (Foto: Foto: Jens Anker Clausen/Privat)

Portører i Region Hovedstaden fortsætter strejken i sympati med deres kolleger i Region Sjælland. De står stadig i status quo, siger fællestillidsmand.

Portører i Region Hovedstaden sympatistrejker på tredje dag. 

Det bekræfter fællestillidsmand på Rigshospitalet Jens Anker Clausen, efter de har holdt fagligt møde fra klokken 9.15 onsdag morgen.

Han bekræfter også, at der intet nyt er kommet dem i hænde, og derfor fortsætter de strejken.

- Der har intet nyt været, og vi har intet hørt. Vi står i status quo. Vores kolleger, portørerne i Region Sjælland, har stadig pistolen for panden, siger Jens Anker Clausen.

Pålagt at tage uddannelse

Strejken blandt portørerne på hospitaler i hovedstadsområdet kommer, efter portører i Region Sjælland er blevet pålagt at tage en uddannelse til serviceassistent, hvis de vil beholde jobbet.

Desuden er der ved seneste overenskomstforhandlinger i 2015 mellem Fagforbundet FOA og Danske Regioner aftalt en ny erhvervsuddannelse for portørfaget.

Men den føler de sig nu snydt for. 

Fællestillidsmanden Jens Anker Clausen og kolleger er nemlig nervøs for, at erhvervsuddannelsen bliver overhalet indenom af Region Sjællands krav om serviceassistentuddannelse. 

- Vi synes, det er mærkeligt, at de lokale regioner ikke er forpligtet til at overholde de aftaler, som Danske Regioner laver, når de i stedet kræver en serviceassistentuddannelse, siger Jens Anker Clausen. 

De strejkende portører bliver samtidigt trukket i løn, når de vælger at nedlægge arbejdet. 

- Det har direkte konsekvenser på pengepungen. Men det bekymrer ikke portørerne, fortæller Jens Anker Clausen.

- Det, der bekymrer, er den måde, vores kolleger i Region Sjælland bliver behandlet på, tilføjer han.