- Jeg er lettet og føler, at det virkelig kan nytte at kæmpe for retfærdighed.
Den 22-årige social- og sundhedshjælper Rikke Thagaard har netop fået Horsens kommunes ord for, at det alligevel ikke skal koste hende jobbet, at hun glemte at give en borger et medicinpræparat.
- Nu føler jeg mig retfærdigt behandlet, siger Rikke Thagaard.
Glemt at give borger medicin
I marts blev hun fyret fra sit job på plejecentret Gefionshave i Horsens, efter at hun fire gange havde glemt at give en beboer et medicin-præparat. Horsens kommune mente, at forseelsen var så grov, at Rikke Thagaard blev fyret. Hun røg ud sammen med tre kolleger, der også havde glemt medicinen.
Siden tog sagen imidlertid en ny drejning, da kommunen i sidste uge erklærede sig villig til at forhandle med den lokale FOA-afdeling om en mulig tilbagevenden for de fyrede sosu-hjælpere.
På et møde fredag, som Rikke Thagaard og en kollega deltog i, blev fyringerne så annulleret. Horsens kommune erkendte ifølge FOA, at fyringerne var for hård en sanktion, og at de involverede medarbejdere skulle 'nøjes med' en skriftlig advarsel.
Gået i tænkeboks
- Det vigtige for mig er, at kommunen nu viser mig fuld tillid, og at man siger, at man gerne vil have mig tilbage. Hvad fremtiden bringer mig, ved jeg ikke. Jeg er gået i tænkeboks. Jeg har knap nok fattet, hvad der er sket, lyder det fra Rikke Thagaard umiddelbart efter mødet.
Hun har tidligere fortalt til Avisen.dk, at hun oplevede fyringen som en enorm uretfærdighed. Hun overvejede tilmed helt at forlade sit fag.
- Der var min første fejl, siger Rikke Thagaard, der har fire års erfaring med arbejde i den kommunale ældrepleje.
Ifølge fredagens aftale har de to sosu-hjælpere mulighed til at vende tilbage til ældreplejen i Horsens kommune. Dog ikke til Gefionshave, er parterne enige om. Rikke Thagaard kalder aftalen for 'en fin løsning.'
- Jeg erkendte og beklagede min fejl i det øjeblik, jeg blev kaldt ind på kontoret, siger Rikke Thagaard, der accepterer, at hun har fået en skriftlig advarsel for sin forseelse.
Kæmp videre
Den 22-årige sosu-hjælper har undervejs i forløbet stået frem og fortalt sin version af forløbet. Blandt andet om en presset hverdag på Gefionshave. Rikke Thagaard håber, at hendes opråb er nået de lokale politikeres ører.
Sagen har samtidig bekræftet sosu-hjælperen i, at det nytter at slås for sin sag:
- Man skal ikke give op, men tro på sig selv og kæmpe videre, siger Rikke Thagaard.
Mens to sosu-hjælpere nu har mulighed for at vende tilbage til ældreplejen i Horsens kommune, har en kollega erklæret, at hun ikke ønsker at vende tilbage. Den fjerde involverede i sagen fastholder, at hun ønsker at få en juridisk afgørelse i Afskedigelsesnævnet.
Ifølge formanden for FOA Horsens, Lone Dybdal, skal det i den kommende måned afklares, hvor sosu-hjælperne kan få job i kommunen.