Skole forbyder fremmedsprog i frikvartererne
Eleverne på kun tale dansk på Sedan Skolen i Odense. Foto: www.colourbox.com
Flere arabisktalende elever har generet lærere og kammerater på en skole i Odense . Nu må de kun tale dansk i pauserne mellem timerne.

Når Ali eller Muhammed fremover skal tale med deres tyrkiske klassekammerater på Seden Skole ved Odense, så skal det foregå på dansk.

Forbuddet kommer, efter enkelte tosprogede elever har råbt efter og chikaneret andre elever og lærere på arabisk. Cirka 30 procent af skolens elever er tosprogede.

Hvis eleverne bryder reglen, venter der en skole/hjem-samtale, fortæller skolens leder Carsten Høyer.

"Taler eleverne et andet sprog end dansk, bliver de irettesat af læreren. Sker det igen, kontakter læreren deres forældre, og i sidste ende kalder vi forældrene ind til en samtale," siger Carsten Høyer til Fyens Stiftstidende.

Men advokat Niels-Erik Hansen fra Dokumentations- og Rådgivningscentret om Racediskrimination kalder skolens initiativ for diskriminerende.

"Det er hovedet under armen. Jeg forstår godt, at skolen har behov for at gøre noget ved chikane eleverne imellem, men at opstille diskriminerende regler er ikke løsningen," siger centerlederen.

Og den holdning bakkes op af integrationsforsker på Danmarks Pædagogiske Universitetsskole Line Lerche Mørk.

"Der er risiko for, at forbuddet øger kløften mellem eleverne og skaber en "os mod dem"- følelse," siger hun.

Skoleleder Carsten Høyer mener dog ikke, at skolen diskriminerer, og kalder tiltaget for en praktisk foranstaltning. Odenses kommende børn- og ungerådmand, Stina Willumsen, er enig.

"Odenses folkeskoler er danske folkeskoler, og for mig er det naturligt, at skolesproget er dansk. Jeg har tillid til, at man på Seden Skole har truffet den bedste beslutning med de udfordringer, man nu engang har," afrunder Stina Willumsen.

via Listen To News