Nyt supersygehus på størrelse med en by
Fremtidens sygehus i Odense bliver kendetegnet ved relativ lave bygninger for at sikre lys og luft til gavn for patienter og ansatte. Foto: Nytouh.dk
Tegningerne til de nye supersygehus i Odense er nu på bordet. Det nye OUH får et omfang, der svarer til bykernen i en dansk provinsby.

Odense Universitetshospital skal erstattes af helt nyt supersygehus af gigantiske dimensioner.

Tegningerne af det nye sygehus til 6,3 milliarder kroner blev i dag præsenteret. Samtidig offentliggjorde Region Syddanmark og Syddansk Universitet, hvem der skal stå for byggeriet.

Valget faldt på konsortiet Medic OUH, der skal være totalrådgiver på milliardbyggeriet.

"Nu har vi tegninger på plads til det største byggeprojekt nogensinde i Region Syddanmark. For et par uger siden fik vi finansieringen på plads. Dermed er vi nået rigtig langt i at realisere den fantastiske idé om et helt nyt universitetshospital i Odense, som blev født i det syddanske regionsråd for fire år siden," siger formand i Region Syddanmark, Carl Holst (V).

Sygehuset bliver det største helt nye sygehus i Danmark, og sammen med det sundhedsfaglige fakultet vil byggeriet geografisk set svare til bykernen i en større dansk provinsby eller fylde mere end 110 fodboldbaner.

Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) ser store perspektiver i, at universitet og hospitalet nu kommer til at bo dør om dør.

"Universiteter og omverdenen skal samarbejde mere. Med det nye byggeri i Odense bliver universitetet fysisk bygget sammen med et hospital. Det giver unikke muligheder for, at studerende og forskere kan få teori omsat til praksis og hospitalet får let adgang til den nyeste viden. Derved får videngenerering, udvikling og vækst de bedste betingelser," siger videnskabsministeren.

Over 100 arkitekter, ingeniører og sundhedsplanlæggere vil blive beskæftiget med planlægning og projektering af byggeriet, der ventes at stå færdigt i 2021.

Først i 2015 bliver den første spade stukket i jorden.

Vinderforslaget vil kunne ses på Odense Universitetshospital fra den 29. juni 2011 og frem til udgangen af august.