18-årige Rasmus Erichsen har brugt næsten halvandet år på at opbygge hjælpeorganisationen "Stop Spild Lokalt" - en organisation, som indsamler overskudsmad og giver det videre til trængende.
Men mens den 18-årige studerende hver dag bruger timer på velgørenhed, skal han også kæmpe mod rygter og sågar anonyme politianmeldelser om blandt andet svindel.
Avisen.dk har snakket med Rasmus' far, Benjamin Erichsen, og han er ikke i tvivl om, hvad der foregår:
- Det er en person som gerne ville hjælpe Rasmus, men som blev bortvist kort efter, fordi han ikke opførte sig ordentligt.
- Siden bortvisningen er der sket en masse ting. Blandt andet er der blevet hældt æg i vores postkasse og bilen er blevet ridset, fortæller Benjamin Erichsen.
Derudover var der en dag, da familien vendte hjem til huset i Korsør, malet med en rød masse noget, der minder om et omvendt kors på hoveddøren.
Vedholdende rygter vil desuden vide, at "Stop Spild Lokalt" sælger kød på værtshusene, ligesom de samler penge ind for egen vindings skyld.
Udover rygterne bliver organisationen ofte anmeldt anonymt til både politi, kommune, fødevaremyndigheder og Skat:
- Det er anstrengende, at vi så tit skal hives ind og stå skoleret og forklare, hvordan vi arbejder via aftaler med butikker med at bekæmpe spild ved at uddele fødevarer, der ikke må sælges, fordi de er udløbet på dato, siger Benjamin Erichsen til Sjællandske.
"Stop Spild Lokalt" støttes af en lokal bilforhandler, som stiller en bil til rådighed, og de lokaler, som organisationen har i Korsør, stilles gratis til rådighed.
Rasmus har siden starten i 2016 modtaget en række anerkendelser for sit initiativ og sit store arbejde. Blandt andet har han modtaget "Fællesskabsprisen".
Prisen hylder hverdagens mange oversete helte, som gør en ekstraordinær forskel for fællesskabet. Socialdemokratiets leder, Mette Frederiksen, er medstifter af "Fællesskabsprisen".