- Det vil være nemt at vende sig mod arbejdstagerne, hvis konflikten bryder ud, fordi det er frygteligt frustrerende ikke at kunne aflevere sine børn i daginstitution eller skole, komme på arbejde med toget eller bliver konfirmeret eller gift som planlagt.
- Hvis dette rammer en, så håber jeg, at man et øjeblik lukker øjnene og visualiserer nogle mennesker, der betyder meget for en, og som er offentlig ansat. Vil du virkelig vende din vrede og indignation mod ham/hende? For det er praktisk taget det du gør, hvis du synes at de offentligt ansatte er forkælede og bør tage sig sammen.
Sådan skriver Tine Mølgaard i et Facebook-opslag, som er blevet delt over 650 gange. Hun er nemlig dybt bekymret for, at befolkningen vil vende sig mod de offentligt ansatte, hvis konflikten når så langt som til en strejke.
Det var nemlig det, der skete under lærerkonflikten i 2013, mener Tine Mølgaard. Hun er selv psykolog og offentligt ansat. Hun kan sagtens forstå, at en strejke blandt offentligt ansatte er besværligt for alle dem, der rammes af konflikten.
Tonen i debatten er alt for hård
Derfor vender hun også pegefingeren mod politikerne, som hun ikke mener, taler ordentligt i den igangværende konflikt og derved er med til at skabe et negativt syn på offentligt ansatte.
- Når jeg hører Sophie Løhde sige: Vi anerkender virkeligt jeres hårde arbejde. Så klinger det hult, for hendes handlinger og hendes øvrige udmeldinger fortæller noget helt andet, siger hun.
Hun mener, at den skarpe retorik politikerne bruger, kan skabe grundlag for splid i befolkningen, fordi de offentligt ansatte kan ende som syndebuk.
Hvis det sker, frygter Tine Mølgaard, at vejen banes for at forringe de offentligt ansattes vilkår fremadrettet.
- Vi skal jo alle sammen fortsætte på den anden side og have det bedste ud af den offentlige sektor. Så kunne vi ikke tale ordentligt til hinanden. Det vi siger til hinanden som medborgere, det politikernes siger lige nu, er stadig sagt bagefter. Det kan jo ikke tages tilbage, siger hun.
Hun mener, at politikerne er mere interesserede i at vinde ved at fordreje situationen, end de er i at indgå i reelle forhandlinger med de offentligt ansatte.
- Det her er så taktisk og strategisk, at ordentligheden forsvinder. Jeg mener, at politikerne, qua deres magtposition, har et særligt ansvar for ordentlighed, og det synes jeg ikke at de udviser, siger hun.
Læs hele Tine Mølgaards opslag på Facebook: