Priser på ejerlejligheder stiger

I hovedstaden er udbudsprisen på ejerlejligheder mellem 250.000 og 300.000 kroner højere end sidste år. Midtbyen i Fredericia (Foto: Foto: Colourbox )

En ejerlejlighed er blevet op mod en kvart million dyrere på et år. Men boligmarkedet bliver mere opdelt.

En lejlighed på 90 kvadratmeter er i gennemsnit steget med 100.000 kroner, hvis man ser på priserne i dag og for et år siden. Men der er store forskelle alt efter, hvor i landet lejligheden ligger. Det viser tal fra Realkreditrådet.

I hovedstaden er udbudsprisen på ejerlejligheder mellem 250.000 og 300.000 kroner højere end sidste år.

- Udbudsprisen på en gennemsnitlig ejerlejlighed i hovedstaden er over en kvart million højere end sidste år. På Frederiksberg sættes ejerlejligheder til salg til priser, der er op mod 300.000 kroner højere, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet.

Mens udbudsprisen på ejerlejligheder er steget i de fleste af landets store byer, er billedet mere opdelt på husmarkedet. Hvor huse i og omkring hovedstaden udbydes til højere priser, er prisen i de resterende dele af landet lavere end for et år siden.

- Samlet set giver det stort set uændrede udbudspriser på huse i forhold til sidste år, siger Ane Arnth Jensen.

Samlet er der flere ejerboliger til salg end sidste år. I slutningen af januar var der 58.036 ejerboliger til salg - det er 1042 flere end for et år siden.

Udbuddet af parcel- og rækkehuse er steget med 56, udbuddet af ejerlejligheder er steget med 293, mens der er kommet 693 flere fritidshuse på markedet det seneste år.

- Det stigende antal ejerlejligheder til salg skyldes især udviklingen i hovedstaden. Stigende priser lokker flere sælgere på banen, men man skal også huske på, at stigningen kommer ovenpå et meget lavt udbud af ejerlejligheder i hovedstaden i januar sidste år, siger Realkreditrådets direktør.

Fritidshuse bidrager med over halvdelen af stigningen i det samlede boligudbud. Der er kommet flest nye fritidshuse til salg i Vestjylland og Nordjylland det seneste år.

/ritzau/