Prinsesse død af corona

Kongelige
Maria Teresa Bourbon-Parma blev 86 år gammel. (Foto: Ritzau Scanpix)

For første gang har en royal person mistet livet til epidemien

Corona-virus skelner ikke mellem høj og lav – og for første gange har sygdommen nu taget livet af et af Europas kronede hoveder.

Det er prinsesse Maria Teresa Bourbon-Parma døde i går i Spanien, efter hun var blevet smittet med corona. Prinsessen blev 86 år gammel.

Bourbon-Parma-familien er nært knyttet familiemæssigt den spanske kongefamilie. Det kan sammenlignes lidt med Rosenborg-familien i Danmark. Altså kongelige, der ikke er direkte arvinger til tronen.

Maria Teresa Bourbon-Parma blev født i 1933 som en del af en børneflok på seks. Hun tilbragte det meste af sit voksne liv i Madrid, hvor hun ernærede sig som forfatter. Prinsessen fik aldrig selv børn, men efterlader sig en del nevøer og niecer. Hendes fem søskende er også fortsat i live.

Den spanske prinsesse er ikke den eneste kongelige, der er blevet smittet af den frygtede virus. Således blev fyrst Albert af Monaco det første statsoverhoved, der blev inficeret, og i løbet af ugen kom det også frem, at den britiske tronfølger, prins Charles, havde pådraget sig sygdommen.