Lider du søvnbesvær, træthed og stress, så kan det være du indtager for meget væske.
Krydser du sundhedsstyrelsens anbefalede mængde væske på 1,5 liter om dagen, rykker du over i en gruppe af personer, som potentielt kan få en såkaldt vandforgiftning.
Det skriver Søndagsavisen. Avisen har snakket med Carl-Johan Bødker Jakobsen, overlæge på Aarhus Universitetshospital, og han forklarer, at et stort væskeindtag på meget kort tid - hvor der ikke indtages nok salt - forstyrrer kroppens saltbalance. Vigtige mineraler som salt skylles ganske enkelt ud af kroppen.
- Cellerne svulmer op, vandet trænger ind i hjernen, og du bliver omtåget og bevidstløs, forklarer Carl-Johan Bødker Jakobsen.
Blære- og nyre-problemer
Desuden kommer blæren på overarbejde og forstyrrer lukkemusklen. Det kan give ufrivillig vandladning. Over tid kan blæren få svært ved at tømme sig helt, hvilket kan føre til nyreproblemer, skriver Søndagsavisen.
Det hænder sågar, at der sker indlæggelser på grund af vandforgiftning, som i ekstreme tilfælde kan være dødeligt.
Van(d)vittig trend
Næstformand i Lægeforeningen, Michael Dupont, er urolig over, at der er opstået en trend, hvor folk nærmest går rundt med en flaske vand hele tiden.
Han opfordrer derfor til, at man lytter til kroppens signaler og kun drikker vand, når man er tørstig.
Omvendt skal man også sikre sig, at man får drukket nok og samtidig ikke drikker på forskud.
- Vent med at drikke, til kroppen faktisk fortæller dig, at den har brug for vand, via tørst. Noget af det, du går glip af ved at drikke på forskud, er nydelsen ved at drikke, når du er tørstig – der er intet som et stort glas koldt vand på en varm sommerdag, siger ernæringsekspert Per Brændgaard ifølge Søndagsavisen.