Nybygget luksushotel skal rive to etager ned

Rejser
Udsigten fra hotellets øverste etage fåes ikke meget bedre. (Foto: Coco-Mat)

Indbyggerne i Athen jubler over kendelse, der igen skal give dem udsigt til Akropolis

Det er under et år siden, luksushotellet Coco-Mat BC i Athen blev indviet med pomp, pragt og champagne i stride strømme. Men nu har tømmermændene meldt sig – og hotellet er blevet pålagt at rive de to øverste etager ned!

Det var ellers netop øverste etage på den ti etager høje bygning, der blev fremhævet som bygningens helt store værdi. Fra tagterrassen er der nemlig svimlende flot udsigt til et af antikkens vidundere, tempelkomplekset Akropolis.

Men det er netop udsigten, der er stridens kerne. Hotellet er uden sammenligning den højeste bygning i området, og den spærrer for almindelige borgeres udsigt til netop Akropolis.

Så byens borgere hev ejeren af hotellet i retten, og her har Grækenlands Arkæologiske Råd – der er øverste myndighed i lande, når et handler om fortidsminder – netop besluttet, at hotellet skal rives delvist ned, skriver den engelske avis, The Guardian.

– Det er en meget modig beslutning. Akropolis er vores hjerte og sjæl, en essentiel del af vores kulturelle arv. Det er meget vigtigt, at alle kan nyde det, siger Athens borgmester, Kostas Bakoyannis, ifølge the Guardian.

Kendelsen kommer efter mere end et års kamp mellem vrede athenere og ejerne af hotellet, og i sidste uge meddelte landets højesteret, at fremtidige bygninger i området maksimalt må være 21 meter højere. Det har sat en stopper for bygningen af endnu et hotel, der skulle være meget højere.

Det vides ikke, hvad ejerne af hotellet mener om beslutningen, som de har valgt endnu ikke at kommentere.