Hvis du er suset lige ind på studiet med en perlerække af gode karakterer i ryggen - så er du i farezonen.
Et nyt ph.d.-projektet baseret på udsagn fra 1.544 medicinstuderende
fra Syddansk Universitet viser nemlig, at optagelsesprøver gennem kvote 2 er vigtigere for frafaldet end høje karakterer på kvote 1.
Det skriver metroXpress.
For de studerende på kvote 1 var risikoen for at droppe ud efter to år 1,8 gange så stor som for de studerende på kvote 1.
Riskoen for at falde fra var for de kvote 2-studerende altså kun 60 procent af de kvote 1-studerendes.
"Når man er gået gennem det, er man også i højere grad villig til at gå gennem ild og vand for studiet," siger Lotte Dyhrberg O'Neill, der står bag ph.d.-projektet til metroXpress.
Hendes undersøgelser viser, at de studerende, der blev optaget på kvote 1 havde markant højere karakterer end de kvote 2-studerende.
Undersøgelse sætter spørgsmålstegn ved, om kvotesystemet er optimalt, mener Lotte Dyhrberg O'Neill.
"På medicin-studiet på Syddansk Universitet har det jo i hvert fald vist sig, at der på længere sigt er god økonomi i at bruge ekstra ressourcer og penge på kvote 2-optagelsen, fordi det fastholder de studerende på uddannelsen," siger hun til metroXpress.
Danske Studerendes Fællesråd mener, undersøgelsen giver anledning til at give kvotesystemet et serviceeftersyn.
Men videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen er ikke klar til at se på fordelingen af kvote 1- og kvote 2-pladser.
"Fordelingen giver 90 procent af universiteternes studiepladser til kvote 1 og 10 procent til kvote 2. Det indførte vi, fordi de unge i årevis jagtede point gennem udlandsophold, erhvervserfaring og højskole i håb om at komme ind på drømmestudiet. Men det resulterede bare i skuffede unge og spildte år," siger hun til metroXpress.