Krydstogtskib strandet i Danmark

Corona
Skibet AIDAMar har kapacitet til 2700 passagerer. Det er dog kun besætningen, der er ombord på skibet, der de næste fire uger ligger i Fredericia. (Foto: Ritzau Scanpix)

479 personer er fanget på skibet, der skal være i Fredericia de næste fire uger.

Krydstogtsbranchen har været hårdt ramt under corona-krisen – flere skibe har været sejlende smittebomber, som ingen lande tør lade lægge til kaj.

Det gælder dog ikke skibet, AIDAMar, som har lagt til kajs i Fredericia. Her er der ikke længere passagerer ombord, men huser til gengæld 479 besætningsmedlemmer. De har alle forbud mod at gå i land, mens skibet er i byen. Det skriver Fredericia Dagblad.

De sidste passagerer gik fra borde for mere end 14 dage siden, men skibet har brug for et sted at være, mens corona-epidemien hærger. Og det bliver så i Fredericia.

Kaptajnen har fortalt de lokale myndigheder, at ingen besætningsmedlemmer har udvist tegn på smitte, men det sikreste for dem er at blive ombord de næste fire uger, mens skibet er i den jyske by.

Byen har sørget for at stille et godt wifi-anlæg til rådighed, så den isolerede besætning kan holde sig i forbindelse med omverdenen.

I løbet af sæsonen var der planlagt anløb af 19 krydstogtsskibe i Fredericia, to af dem er foreløbig aflyst.

Og i København forudser Claus Bødker, direktør for Cruise Copenhagen, at havnen i denne sæson max vil nå halvdelen af de planlagte anløb, skriver Maritime Danmark.