Kommentator: Allerslevs afgang er feberredning i yderste time

Københavns integrationsborgmester Anna Mee Allerslev trækker sig som De Radikales spidskandidat. Afganegn komme efter partifællers kritik af, hvordan hun fejlhåndterede sag om gratis lån af Københavns Rådhus til hendes bryllup samt forholdet til Øens Murerfirma. (Foto: Foto: Sofie Mathiassen/scanpix//Scanpix)

Anna Mee Allerslev trækker sig. Politisk kommentator Hans Engell spår, at De Radikale halveres i kommunalvalg.

Hendes udsigt til genvalg var lig nul.

Det siger politisk kommentator Hans Engell om, at beskæftigelses- og integrationsborgmester i København Anna Mee Allerslev (R) trækker sig.

Han hentyder til, at der er kommunalvalg om mindre end en måned.

- Det er en absolut feberredning i 12. time, og for hende er det et kæmpe nederlag, da hun har satset alt på det her og været en markant profil, siger han.

Adspurgt understreger Hans Engell, at han mener 12. time og ikke 11. time, da det er for sent at rette op på noget nu.

- Det sidste søm i den politiske ligkiste slog formanden i, da han gik af med nogle meget alvorlige beskyldninger mod hende, siger han om lokalformand Bo Nissen Knudsens afgang tirsdag med beskyldninger om "talløse løgne".

- Som spidskandidat kan du ikke leve med, at den organisatoriske formand beskylder dig for at være en "intrigant løgner". Hun har stået rimelig alene, siger Hans Engell.

Ved kommunevalget spår han, at De Radikale bliver halveret på grund af det politiske stormvejr om Allerslev. Stemmerne vil i stedet gå til en generel fremgang til Enhedslisten samt et godt valg til Alternativet.

- Det er ikke kun på grund af hendes problem. Det er også, fordi De Radikale generelt er presset ved dette valg.

Det er for sent at rette op, jeg tror, de kommer til at tabe halvdelen af deres pladser i København, siger han.

Foruden Bo Nissen Knudsen har Charlotte Fischer fra Region Hovedstaden samt kommunalvalgskandidat Randi Hjortsholm kritiseret Allerslev.

Kritikken er kommet i kølvandet på en række sager i medierne. Blandt andet en sag om, at Allerslev har holdt sit bryllup på Rådhuset uden at betale for leje af lokalerne.

Ifølge Hans Engell risikerer Allerslev at trække De Radikale ind i den totale valgnedsmeltning.

- Partiet har ikke nogen naturlig afløser at trække ind. Der er mindre end en måned til valget. Den her sag har fyldt helt umådeligt meget, siger kommentatoren.

Anna Mee Allerslev skriver på Facebook, at hun trækker sig, men det fremgår ikke, om det er som borgmester eller spidskandidat.

Det vil blive afklaret, når der er pressemøde 13.30 på Rådhuset.

De Radikale har otte medlemmer af borgerrepræsentationen i København.

/ritzau/