Brune kartofler, rødkål og flæskesteg.
Sådan har menuen nok lydt i mange danske hjem juleaften. Men på Toftebakken, et bosted for psykisk sårbare i Roskilde, havde personalet i al travlhed glemt at bestille julemad til husets beboere.
Men heldigvis kom køkkenchefen Christian Nørgaard Zwicky dem til undsætning. Han er ejer den lokale restaurant Gastronetten, og han skulle til at lukke sin forretning ned klokken 16 juleaftensdag, da han fik et praj om brøleren på Toftebakken.
Sammen med den lokale bagermester Michael Søndergaard fra Vikingebageren blev de enige om, at de selvfølgelig skulle hjælpe de stakkels beboere. Derfor fik de i al hast taget kontakt til et pizzeria, som lå inde med en kæmpe flæskesteg til cirka 20 personer.
Alle butikker havde lukket, og derfor var pizzariaets flæskesteg den eneste mulighed. Christian Nørgaard Zwicky gik i gang med at lave risalamande, varmrøget laks og andre julegodter, mens Michael Søndergaard sørgede for brød.
- Vi syntes, det var synd for beboerne, og derfor trådte vi til, siger Christian Nørgaard Zwicky til Avisen.dk.
Til Roskilde Avis har han tidligere udtalt følgende:
- Det er jo mennesker, der i forvejen har det svært. De skulle ikke lide ekstra ved, at en eller anden havde glemt deres jul. Derfor var det vigtigt for os at hjælpe dem.
Personalet på bostedet er dybt taknemmelige for, at de to madlavere trådte til og hjalp i nødens stund, fortæller den daglige leder af bostedet, Lene Chortsen Isak. Hun har forgæves forsøgt at få fat på Christian Nørgaard Zwicky for at sige tak og betale for den fine gestus.
Det er endnu ikke lykkedes hende at få fat på køkkenchefen, som er travlt optaget med at forberede årets nytårsmad.
Ifølge Lene Chortsen Isak var en menneskelig fejl skyld i, at beboerne i første omgang ikke fik den lovede julemad.