Kendt komiker undskylder lovbrud: Det sker aldrig mere

Krimi
Uffe Holm vil aldrig mere lave håndholdte videoer, mens han kører bil, siger han. (Foto: Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv))

Det "fuldkommen forkasteligt", når kendte bryder loven for at promovere sig selv, siger Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik.

Komikeren Uffe Holm lover over for DR, at det er slut med håndholdte videooptagelser mens han kører.

- Det sker aldrig mere, siger han efter DR Nyheder har gennemgået komikerens Instagram-profil og fundet en række videoklip, der tydeligt viser, at han kører bil samtidig med, han filmer og kommenterer øjeblikket.

Den ulovlige cocktail har Uffe Holm en forklaring på:

- Det er kommet af, at man er en generation, der er opvokset uden en telefon. Man må jo gerne spise en is eller en fransk hotdog, mens man kører. Og det er ikke for at forsvare noget, men det har nok gjort, at man ikke har tænkt så meget over det, siger han til DR.

Mogens Kjærgaard Møller, administrerende direktør i Rådet for Sikker Trafik, siger til DR, at det er dybt problematisk. Han kalder det "fuldkommen forkasteligt", når kendte, som er rollemodeller, bryder loven for at promovere sig selv.

DR fremhæver en af komikerens videoer fra hans Instagram-profil. Her er en video, hvor Uffe Holm taler om en landsholdssang af sangeren Joey Moe.

Flere steder i videoen drejer han mobiltelefonen mod Joey Moe, der sidder på passagersædet, hvilket tydeligt viser, at telefonen er håndholdt.

Videoen er blevet set mere end 101.000 gange af komikerens 290.000 følgere.

Udover Uffe Holm kan DR fortælle, at også iværksætteren Martin Thorborg og Youtube-stjernen Alexander Husum har forbrudt sig mod de danske færdselsregler med håndholdte videoer bag rattet.