Kendt DR-vært stopper: Springer ud som sanger

Jakob Illeborg stopper hos DR og springer ud som sanger. (Foto: Foto: Sundance Records/Presse)

Jakob Illeborg, der er kendt som vært på tv-programmet 'Kontant', stopper. I stedet springer han ud som sanger og har et soloalbum på vej.

Værten på DR-programmet 'Kontant', Jakob Illeborg, stopper. Det sker i forbindelse med en relancering af programmet på DR1. Det skriver DR selv i en pressemeddelelse.

Men selvom det nu bliver et farvel til det populære forbruger-magasin, har Jakob Illeborg hurtigt fundet nye veje at gå. Han springer nu ud som sanger med et debutalbum, der udkommer i foråret 2019.

Det oplyser pladeselskabet Sundance Records i en pressemeddelelse.

- Jeg er sindsygt stolt af den plade, der snart kommer. I det omfang mit arbejde som tv-vært og korrespondent har tilladt det, har jeg skrevet og indspillet musik i London og København, og det er det arbejde, der nu ser dagens lys, siger Jakob Illeborg i en pressemeddelelse.

Jakob Illeborg er langt fra ukendt på den musikalske scene. Før karrieren som journalist og tv-vært var han forsanger i bandet Warwick Avenue, der i løbet af 00'erne spillede koncerter over hele verdenen og udgav musik på det berømte pladeselskab Columbia Records.

Han har været 10 år hos DR som både tv-vært og korrespondent. Og han understreger, at det ikke er et endegyldigt farvel til journalistikken.

- Jeg lover, at jeg vender tilbage til journalistikken på et senere tidspunkt, så det er ikke et farvel, men et på gensyn. Men nu skal det for en tid handle om musik, og jeg glæder mig og håber, at de mange mennesker, jeg har lavet TV for, vil give min musik en chance, siger Jakob Illeborg yderligere i pressemeddelelsen.

Se et videoklip fra hans første single 'Emotional Botox' her. Singlen udkommer 18. januar.

Her ses Jakob Illeborg i 2005 med banden Warwick Avenue. Foto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix