En af Danmarks ældste og største dyreværnsforeninger Dyreværnet oplever at adoptionerne af hunde og katte er gået i stå.
Især i afdelingen i Kolding er man bekymret. Her er der hunde og katte, som har ventet på nye familier siden januar.
- Jeg er virkelig bekymret for nogle af de skønne hunde og katte, vi har boende på internatet lige nu, siger internatsleder Gitte Visbech i Kolding.
- De er alle skønne dyr, og hvor vi tidligere oplevede, at det godt kunne tage tid at finde den rigtige familie til en enkelt hund eller kat, er det nu vanskeligt at finde nye familier til alle vores dyr.
Amigo er hjemløs og leder efter en ny familie. Amigp ses her sammen med Gitte Visbech. Hans Jørgen Riis/Dyreværnet
Hvor telefonerne tidligere kimede, hver gang der blev sat et dyr til adoption hos Dyreværnet Kolding, er det, siden corona-nedlukningen ramte Danmark efterhånden sjældent, at der er forespørgsler på de hunde og katte, der leder efter nye hjem.
- I de fem år jeg har været internatsleder, har jeg aldrig oplevet noget lignende. Det må være corona-krisen, der har fået folk til at holde sig væk, siger Gitte Visbech.
- Det eneste vi kan gøre her på internatet, er at passe godt på dyrene, give dem al den kærlighed de trænger til og sørge for, at de bliver aktiveret.
- Og så håber jeg inderligt, at der snart kommer henvendelser fra gode folk, der har lyst til at give et hjemløst dyr en ny fremtid. Det trænger både de hunde og katte vi har boende virkelig til, siger Gitte Visbech.
Fakta om Dyreværnet
Dyreværnet er Danmarks ældste dyreværnsforening. Foreningen, der er stiftet i 1898.
Foreningen driver et internat i Rødovre samt en afdeling i Kolding, og har tre dyreambulancer.
Senest har Dyreværnet lanceret to mobile nonprofit dyreklinikker, der hjælper socialt udsatte borgeres kæledyr ud fra et "betal hvad du kan"-princip.