Herlev-triumf gør Staals store dag til en billig omgang

Sport
Lørdagens fødselar Kim Staal havde ikke forventet, at hans hold skulle spille kvartfinaler. (Foto: Foto: Jonathan Nackstrand/AFP)

Medspillerne i Herlev skal lørdag til fødselsdag hos Kim Staal, men nu er DM-kvartfinalerne kommet i vejen.

En rund fødselsdag på vandvognen er, hvad der venter ishockeyspilleren Kim Staal og hans holdkammerater i Herlev Eagles efter det overraskende indtog i DM-kvartfinalerne, der blev sikret mandag aften.

Staal fylder nemlig 40 år på lørdag og har for længst inviteret familie, venner og medspillere til fødselsdag på værtshuset McKluud på Vesterbro i København.

Efter mandagens 3-2-sejr over Odense står det klart, at festen kommer til at ligge midt imellem de to første kvartfinalekampe, der spilles fredag og søndag.

- Jeg er blevet mobbet af alle drengene, der vil have, at jeg nu skal holde to fester, siger Kim Staal med et grin.

- Og nu har træneren ovenikøbet også placeret en træning om lørdagen, sukker han.

Herlev fik ikke mindre end 41 point færre end Odense i grundspillet, og reglerne for play-in-systemet tildelte endda fynboerne en skrivebordsføring på 1-0 på forhånd.

De undertippede forstadskøbenhavnere skulle vinde tre ud af fire kampe for at komme i kvartfinalen, så alt tydede på, at spillerne for længst ville være gået på ishockeyferie på lørdag.

- For to måneder siden, da jeg sendte indbydelser ud til min fødselsdag, var der rimelig lang vej. Vi vidste ikke engang, om vi kom i play-in. Nu står vi i en kvartfinale, siger Kim Staal.

Fødselsdagen er dog ikke i fare for aflysning, fortæller han. Men det bliver formentlig ikke øl og snaps, der kommer til at tynge budgettet.

- Jeg havde sagt, at jeg i år ville holde fest på min fødselsdag i stedet for efter sæsonafslutningen.

- Jeg vidste godt, at dagen ligger mellem kamp et og to i kvartfinalerne, men jeg havde for en gangs skyld planlagt det i god tid. Vi må bare tage den med ro, siger Kim Staal.

Veteranen har selv været skadet i de seneste uger og har måttet overvære kampene mod Odense fra tilskuerpladserne.

Han har oplevet en begyndende ishockeyeufori i Herlev, hvor der i de to hjemmekampe mod odenseanerne var mere end 1000 tilskuere, hvilket er ganske usædvanligt på de kanter.

- Folk har set en løbende udvikling og har kunnet lide den måde, vi spiller ishockey på. Vi har været med i kampene på en helt anden måde end sidste år. Jeg er ikke overrasket over, at folk er glade, siger Kim Staal.

I hans fravær er yngre folk som Frederik Bjerrum og Thomas Søndergaard trådt frem på scenen.

Bjerrum lavede ikke mindre end otte point i de tre kampe mod Odense. Søndergaard blev noteret for syv.

- Det er drenge, der er vokset til mænd, og som nu har slået et etableret hold som Odense ud. Det er unge danske spillere, der virkelig har profileret sig, og det, synes folk, er sjovt, siger Kim Staal.

Herlevs kvartfinalemodstander findes tirsdag aften.

/ritzau/