Guide til barnets vintergarderobe

Advertorials

Sponsoreret indhold:

Den danske vinter er næsten over os, og det betyder også, at du skal kigge barnets garderobe derhjemme igennem. Du har sikkert opdateret garderoben, da vejret skiftede fra varme sommertemperaturer til blæsende efterårskulde, men har du sørget for, at garderoben også kan holde dit barn varmt og tørt, når det bliver vinter? Sne, slud, regn, kulde og blæst. Det er en kombination, der kræver, at garderoben er godt fyldt på med de nødvendige beklædningsgenstande. Læs mere nedenfor og få gode tips til at klæde dit barn rigtigt på til vinteren.

Flyverdragt, vanter, halstørklæde – har du glemt noget?

Huskelisten kan være lang, når man skal være ordentligt forberedt på vinteren kolde og våde vejr. Derfor får du her en kort oversigt over de mest basale og nødvendige beklædningsgenstande til dit barn:

Flyverdragten – den nok mest uundværlige beklædningsgenstand til dit barn, når vinteren slår til. En flyverdragt sikrer, at dit barn holder sig tørt og varmt, selv når vejret viser sig fra sin værste side. Flyverdragten er især rigtig god til de mindste størrelser, men bliver hurtigt erstattet af vinterjakker og tilhørende overtræksbukser, så snart dit barn kommer i skolealderen.

Overtrækstøj – for de lidt ældre børn er det nemmere at købe et todelt sæt overtrækstøj bestående af jakke og bukser. Dette gør det både nemmere for barnet at klæde sig selv på, men det er også nemmere for dig at pakke i en taske til at have med i skole.

Vanter og halstørklæde – et must til dine unger, så snart sneen begynder at falde. Du kan endda med fordel købe disse, så snart vejret bliver for koldt til bare hænder. Vanterne kan du med fordel købe i en vandtæt udgave, så dit barn ikke får våde og kolde hænder, når de skal lave snebolde og bygge snemænd.

Støvler – endnu et must til barnets garderobe. Sørg for at få støvler, der både er vandtætte og åndbare. Du kan med fordel også købe støvler med for, så barnets fødder holdes tørre og varme.

Hvis du allerede nu mistænker garderoben for at mangle noget, så kan du med fordel gå på nettet og kigge på børnetøj, så dit barn er klædt ordentligt på til vinteren.

Vær især opmærksom på dette

Når garderoben er blevet vinteropdateret, så skal man dog stadig huske på visse ting. Du bør især være opmærksom på, at hvis du vasker flyverdragter og overtrækstøj i vaskemaskinen, så risikerer du at fjerne den vandafvisende overflade fra tøjet. Vurder hvor beskidt tøjet er, og se om du evt. kan nøjes med at vaske tøjet i hånden med en klud. Trænger tøjet til en grundig tur i maskinen, så kan dette også gøres i ny og næ, men pas på med at gøre det for tit. Derudover bør du, som med alt andet tøj, dit barn skal have med i skole eller børnehave, skrive navn i tøjet. Der er en grund til, at samtlige skoler og andre institutioner bruger kasser med glemt tøj. Gør dig selv og dit barn den tjeneste, at skrive navn i tøjet, så du slipper for at skulle rode samtlige kasser med glemt tøj igennem, fordi dit barn har glemt sine vanter eller bukser et sted.

Ovenstående indhold er sponsoreret