Ghita Nørby: Jeg er ensom

Kendte
Ghita Nørby indrømmer, at hun kan føle sig ensom midt i corona-krisen. (Foto: Scanpix)

Corona-krisen sætter også sine spor på den danske film-darling

85-årige Ghita Nørby har isoleret sig i sit hus sammen med sin hund, og går kun ud, når det er allermest nødvendigt. Hun er meget bevidst om, at hun selv tilhører en af risikogrupperne. Det fortæller hun i et interview med BT.

– Jeg er meget opmærksom på mig selv, og jeg mærker efter. Jeg er en ældgammel kone, så jeg skal være forsigtig, men jeg har ikke nogen symptomer overhovedet, forsikrer hun til BT og forklarer, hvad der går igennem hendes hoved i disse dage.

– Jeg har det lige så mærkeligt, som hele verden har det, tror jeg. Det er en ukendt situation for os allesammen, og vi skal tage det her alvorligt for menneskehedens skyld, lyder det fra Ghita Nørby.

Føler sig ensom

Hun laver mad af de ting, hun har i fryseren, for at undgå at komme i tæt kontakt med andre mennesker, så vidt, det er muligt. Og hun indrømmer gerne, at hun kan føle sig ensom for tiden.

– Jeg kan rigtig nok føle mig ensom, men det er også en ting, man må erkende og gøre sig nogle tanker om. Jeg prøver at læne mig tilbage og blive klogere på det hele. Uvisheden skaber en stor angst og ensomhed, men så må man tænke på, at vi er ensomme sammen, siger Ghita Nørby til avisen.

Hun bruger derfor både sin telefon og iPad til at holde kontakt med sine venner og familie.

Hun er selv blevet ramt på den måde, at hun skulle have været til Norge for at indspille en film. Indspilningerne er naturligvis blevet aflyst.