Før i tiden var bilkøerne lange i vinter-, sommer- og efterårsferierne, når familien Danmark skulle på tur.
I dag er der god økonomisk fidus i at tage af sted udenfor skolernes ferier, og det benytter mange forældre sig af. 42 procent for at være helt præcis.
Det viser en rundspørge, som DFDS Seaways har fået foretaget.
Tallet undrer ikke Benedikte Ask Skotte, der er formand for Skole og Samfund, og tendensen glæder hende.
"Det er rigtig godt, at forældrene vil noget med deres børn. Jeg tror, børnene lærer rigtig meget af at være sammen med deres forældre og ikke mindst komme ud og se noget med dem på en anden banehalvdel end den, de plejer at være på," siger hun til Newspaq.
Hun mener, samfundet er løbet fra de gode gamle dage, hvor træskobeklædte børn gik i kartoffelmarkerne med deres forældre i uge 42. Arbejdsmarkedet i dag er fleksibelt, og folk holder ferier, når det passer ind.
Hun mener, skolerne og forældrene skal acceptere den nye samfundsorden i stedet for at modarbejde den. Her nævner hun som eksempel Stestrup Skole på Vestsjælland, hvor forældrene får tre ugers vinterferie at vælge imellem.
"Så kan man fleksibelt tilrettelægge sin ferie med respekt for det, der foregår på skolen, og skolen kan tilrettelægge nogle andre undervisningsforløb," påpeger hun.
De udflydende ferietider gør sig gældende over hele landet, men der er dog en hvis regional forskel. 48 procent af sjællandske forældre jagter de billigste rejser, mens det kun gør sig gældende for 28 procent af de nordjyske skolebørns forældre.