Folkekær sangerinde skriver støttesang til kvindelandshold

(Foto: Foto: Marie Hald/Scanpix)

Den folkekære sangerinde støtter de danske landsholdskvinders kamp for højere løn.

Det danske kvindelandshold får nu støtte fra en ny side. Det er den folkekære sangerinde Anne Dorte Michelsen, der fortæller, at hun er “kæmpe fan” af de danske EM-sølvvindere.

- Jeg barsler også med en støttesang til dem. Jeg arbejder på højtryk, og den skal lige indspilles, siger hun til Berlingske.

Hun mener ikke, DBU, der sidder på den anden side af bordet i de konfliktfyldte forhandlinger om ny landsholdsaftale, har forstået, hvor populære kvinderne er.

- Vi må gøre alt, hvad vi kan for at sende et signal om, at det her hold har vundet danskernes hjerter, for det tror jeg ikke helt, at de forhandlere, der sidder ved bordet og skubber tingene frem og tilbage, har forstået. Det prøver vi så at få dem til at forstå nu, siger Anne Dorte Michelsen til Berlingske.

Anne Dorte Michelsen er også del af en ny gruppe, som har taget initiativ til en folkefond, der skal støtte kvindelandsholdet.

Fonden skal kunne bidrage med en mægler, hvis der igen kommer en konflikt som den i sidste uge, der betød, at VM-kvalifikationskampen mod Sverige blev aflyst.

Og Anne Dorte Michelsen var ikke i tvivl, da fonden spurgte, om hun ville være med.

- Jeg er utrolig interesseret i fodbold og har selv spillet hele min barn- og ungdom. Alligevel kom det faktisk som lidt af en overraskelse, da det gik op for mig, at vi har fået et kvindelandshold, som virkelig er værd at se på. På en eller anden måde var jeg blevet hjernevasket til at tro, at kvindefodbold ikke rigtig var noget.

Målet er i første omgang at samle 500.000 kroner.

De øvrige initiativtagere til Folkefonden for Kvindefodbold tæller blandt andet lobbyist Dea Forchhammer, kommunikationsrådgiver Kasper Fogh, STVs programdirektør Maria Thastum, sociolog og tidligere landsholdsspiller Marie Herping Abrahamsen, kulturel iværksætter Lærke Hein og manuskriptforfatter Søren Frellesen, skriver Berlingske.

Det er ikke første gang, Anne Dorte Michelsen skriver en støttesang til sportsudøvere.

Da Bjarne Riis den 21. juli 1996 vandt verdens mest prestigefyldte cykelløb Tour de France, skrev og sang hun “Bjarne i den gule trøje”.