Fandt skarpladt pistol på flytoilet

David Cameron trådte tilbage som premierminister efter Brexit-afstemningen i 2016. Men han beskyttes stadig af bodyguards. (Foto: Ritzau Scanpix)

En bodyguard for den tidligere britiske premierminister, David Cameron, var særdeles glemsom, da han skulle på toilettet.

Passagererne på et fly fra New York til London gik i panik, da en pistol pludselig dukkede op på et af toiletterne.

Det skriver Daily Mirror.

Episoden fandt sted kort inden afgang fra New York. Her fandt en passager en skarpladt pistol, en Glock 19, ved vasken på toilettet – ved siden af lå to pas tilhørende den tidligere premierminister, David Cameron, og hans bodyguard.

Flypersonalet blev selvfølgelig omgående alarmeret, og fundet skabte ifølge et vidner en del postyr.David Cameron var ombord, og sad på businessclass.

Kaptajnen på flyet forsøgte at berolige de øvrige passagerer efter fundet. Han forklarede blandt andet, at det er tilladt for politiets bodyguards at bære våben ombord på fly af sikkerhedsmæssige årsager. 

Til gengæld er der endnu ingen forklaring på, hvorfor våbnet endte ved siden af vasken og ikke i bodyguardens skulderhylster. Det skal nu undersøges af den afdeling under det britiske politi, der står for sikkerhed og beskyttelse. Imens er bodyguarden blevet suspenderet fra tjeneste.

British Airways, der stod for flyvningen, bekræfter episoden, og fortæller, at personalet reagerede hurtigt og korrekt, og at flyvningen fortsatte som planlagt. Dog med en times forsinkelse.

David Cameron havde været på weekendtur til New York med sin kone, Samantha.